Meloni, Netanyahu'ya BM Barýþ Gücü'ne saldýrýlmasýnýn ''kabul edilemez'' olduðunu belirtti
ABONE OL

Baþbakanlýktan yapýlan yazýlý açýklamada, iki liderin bugün bir telefon görüþmesi yaptýðý belirtilerek, "Baþbakan Meloni, UNIFIL'in Ýsrail silahlý kuvvetleri tarafýndan saldýrýya uðramasýnýn kabul edilemez olduðunu yineledi ve misyonun bölgesel istikrara katkýda bulunmak amacýyla BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) yetkisi doðrultusunda hareket ettiðini hatýrlattý. UNIFIL personelinin güvenliðinin her zaman garanti altýna alýnmasýnýn mutlak gerekliliðini vurguladý." ifadeleri kullanýldý.

Açýklamada, Baþbakan Meloni'nin, 1701 sayýlý BMGK kararýnýn tam olarak uygulanmasý yoluyla Ýsrail-Lübnan sýnýrýnýn istikrara kavuþturulmasýna katkýda bulunulabileceði ve yerinden edilen insanlarýn evlerine dönüþünün garanti altýna alýnabileceði konusunda Ýtalya'nýn taahhüdünü yinelediði de kaydedildi.

Baþbakanlýk açýklamasýnda, Meloni'nin görüþme sýrasýnda, bölgesel bazda gerilimi düþürme konusunda çalýþmanýn aciliyetinin altýný çizdiði ve G7 Dönem Baþkaný olarak Ýtalya'nýn bu yönde çalýþmaya hazýr olduðunu yinelediði aktarýldý.

Ýsrail'in bu hafta içinde UNIFIL'e ait bazý üs ve gözlem kulesini hedef almasý üzerine, misyonda 1000 kadar askeri bulunan Ýtalya tepki göstermiþti. Ýtalya Savunma Bakaný Guido Crosetto, ayný gün Ýsrail'in Roma Büyükelçisini bakanlýða çaðýrarak, Güney Lübnan'da yaþananlara dair kendisini sert þekilde ikaz ettiðini belirtmiþti.

  • Giorgia Meloni
  • Binyamin Netanyahu
  • UNIFIL saldýrý