Meslektaþlarý tarafýndan dövülmüþtü... Siyahi polise 23 milyon dolar tazminat
ABONE OL

St. Louis kentindeki mahkemenin yargýcý Joseph Whyte, üç beyaz polis tarafýndan feci þekilde dövülerek gözaltýna alýnan siyahi Hall için 23 milyon dolar tazminat ödenmesinin uygun olduðunu açýkladý.

Whyte, kararý bildirirken, "Bay Hall bu þiddetli dayaða katlanmak zorunda kaldý ve buna, hizmet etmeye ve korumaya yeminli meslektaþlarý tarafýndan maruz býrakýldýðýný biliyordu." dedi.

Hall, 24 yaþýndaki siyahi Anthony Lamar Smith'i öldüren beyaz polis memuru Jason Stockley'nin beraat etmesinin ardýndan düzenlenen bir protestoda gizli görevdeyken kendi meslektaþlarý tarafýndan copla dövülerek aðýr yaralanmýþ, buna baðlý olarak travma sonrasý stres bozukluðu yaþamýþtý.

IRKÇILIKTAN KAYNAKLANDIÐINI ÝDDÝA ETMÝÞTÝ!

2022'de yerel medyaya verdiði bir röportajda Hall, kendisini darp eden polislerin o gösterideki tek niyetinin, protestoculara zarar vermek olduðunu ve kendisine yapýlan saldýrýnýn ýrkçýlýktan kaynaklandýðýný iddia etmiþti.

Olaydaki görevli polislerden Randy Hays, 2021 yýlýnda Hall'a karþý "nedensiz ve aþýrý güç kullanmaktan" 4 yýl, Dustin Boone ise 1 yýl hapis cezasýna çarptýrýlmýþtý.