Mesud Barzani, Baðdat'ta Baþbakan Sudani ile bir araya geldi
ABONE OL

KDP Baþkaný'nýn Baðdat ziyaretinin önemli olduðunu dile getiren Sudani, iç meseleler ve bölgesel geliþmelere dair yapýcý görüþme gerçekleþtirdiklerini söyledi. Irak Baþbakaný, "Merkezi yönetim hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi hükümeti arasýnda güven tesisi konusunda önemli mesafe katettik ve devralýnan sorunlarý aþtýk. Tüm Irak halkýnýn kalkýnmasý için çalýþmalara devam edeceðiz" ifadelerini kullandý.

"BAÞBAKAN DEVLETÝ ÝYÝ NÝYETLE YÖNETÝYOR"

KDP Baþkaný Barzani ise Baðdat'ý ziyaret etmekten memnuniyet duyduðunu belirterek, "Baðdat'ý ziyaret amacým; Baþbakan Sudani'nin iki hükümet arasýnda gerçek rahatlama döneminin baþlamasýna vesile olan çabasýnýn güçlendirilmesi içindir. Ýç ve bölgesel meselelerdeki görüþlerimizde de mutabýk kaldýk. Baþbakan, devleti iyi niyetle yönetiyor ve o da bizi bu aþamaya taþýdý" açýklamasýnda bulundu.

Barzani, Baðdat'ta hükümet ortaklarýnýn bulunduðu Devleti Yönetme Koalisyonu ile bir araya gelecek.

BAÐDAT VE ERBÝL ARASINDA GÜNDEM YOÐUN

En son 6 yýl önce Baðdat'ý ziyaret eden Barzani'nin Baðdat ve Erbil arasýnda bütçe meselesi, petrol ihracatý, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) memur maaþlarý, IKBY'de 10 Ekim'de yapýlmasý beklenen parlamento seçimleri ve Kerkük'teki yerel hükümetin kurulamamasý gibi askýda bulunan konularý masaya yatýrmasý bekleniyor.