Mýsýr Cumhurbaþkaný Sisi, CIA Baþkaný ile Gazze'de ateþkesi görüþtü
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Sisi, CIA Baþkaný Burns'ü kabul ederken, görüþmeye Mýsýr Genel Ýstihbarat Teþkilatý Baþkaný Abbas Kamel de katýldý. Bölgesel geliþmelerin ele alýndýðý görüþmede, Gazze Þeridi'nde ateþkes anlaþmasý saðlanmasý yönündeki ortak çabalarýn son durumu ele alýndý.

ÝKÝ DEVLETLÝ ÇÖZÜM VURGUSU

Mýsýr Cumhurbaþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre Sisi, bölgesel ve uluslararasý istikrar için Mýsýr ile ABD arasýndaki istiþarelerin ve koordinasyonun devam ettiðini belirtti. Sisi, Gazze'ye yönelik saldýrýlarýn kabul edilemez olduðu yönündeki kararlý tutumunu bir kez daha teyit etti. Sisi, uluslararasý toplumun saldýrýlarý sona erdirme sorumluluðunu üstlenmesinin, Filistinlilerin katlandýðý felaket insani durumu hafifletmek için Gazze'ye yeterli miktarda insani yardým ve yardýmýn sýnýrsýz eriþiminin saðlanmasýnýn önemini yineledi. Çatýþmanýn bölgeye yayýlmasýný önlemek için ciddi ve etkili adýmlar atýlmasýnýn kritik önem taþýdýðýný vurgulayan Sisi, Filistin meselesinde adil ve kapsamlý bir çözüm olan "iki devletli çözümün" uygulanmasýnýn kaçýnýlmaz olduðunu vurguladý.

ABD'DEN MISIR'A ÖVGÜ

CIA Baþkaný Burns ise Mýsýr'ýn ateþkesi ve insani yardým ulaþtýrýlmasýný saðlama çabalarýna övgüde bulundu. Burns ABD'nin, Mýsýr'ýn bölgesel ve uluslararasý düzeyde barýþ, güvenlik ve kalkýnmayý tesis etmeye yönelik sorumlu tutumunu takdir ettiðini belirtti.