Mýsýr Dýþiþleri Bakanlýðý: Ýsrail saldýrýlarý bölge güvenliðini tehdit ediyor
ABONE OL

Mýsýr Dýþiþleri Bakanlýðýndan yapýlan yazýlý açýklamaya göre, Þukri, ABD'li mevkidaþý Antony Blinken ile telefon görüþmesi gerçekleþtirdi.

Blinken ile Þukri, Gazze'deki geliþmeler, Ýsrail'in Refah'taki askeri "operasyonlarý" ve Refah Sýnýr Kapýsý'nýn Filistin tarafýný ele geçirerek insani yardýmlarýn giriþine engel olmasý konularýný deðerlendirdi.

Þukri, Gazze ve Refah'taki askeri "operasyonlarýn" sürmesinin bölgenin istikrarý için büyük bir tehdit oluþturduðunu vurguladý.

Her iki Bakan da Ýsrail ile Gazze arasýndaki sýnýr kapýlarýnýn açýlmasý ve Gazze halkýnýn ihtiyaçlarýný karþýlayacak miktarda yardýmýn bölgeye girmesi gerektiðini dile getirdi.

Blinken ile Þukri ayrýca, Gazze'deki krizle ilgili tüm geliþmelerde koordinasyon ve istiþare içinde olma ve çatýþmalarýn bölgede baþka yerlere sýçramamasý için çalýþma konusunda anlaþtý.

Ýsrail'in 5 Mayýs'ta Kerem Ebu Salim Sýnýr Kapýsý'ný kapatmasý ve 7 Mayýs'ta Refah Sýnýr Kapýsý'ný iþgal etmesinden bu yana Gazze Þeridi'ne hiçbir insani ve týbbi yardým ya da yakýt giriþi olmadý.