Mýsýr medyasýndan çarpýcý iddia: Ýnsani ara verilmesi yakýn
ABONE OL

Mýsýr'da yayýn yapan Al Qahera News televizyon kanalýnýn önemli kaynaklara dayandýrdýðý haberinde, Mýsýr'ýn Gazze Þeridi'nde çatýþmalara insani ara verilmesi için yoðun temaslar yürüttüðü belirtildi.

Haberde, "Mýsýr'ýn esir ve tutuklu takasý için Gazze Þeridi'nde çatýþmalara insani ara verilmesine yakýn olduðu" bildirildi.

Ýsrail'in 33 gündür yoðun saldýrý ve abluka altýnda tuttuðu Gazze Þeridi'nde Hamas'ýn elinde 242 Ýsrailli esirin bulunduðu biliniyor.

Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu, Hamas'ýn elinde tuttuðu esirlerin tamamý serbest býrakýlmadan ateþkes yapmayý reddediyor.

Hamas ise, tutuklularýn serbest kalmasýnýn önünde Ýsrail'in engel olduðunu belirterek, esir ve tutuklu takasý için Gazze'ye yönelik saldýrýlarýn durdurulmasýný talep ediyor.

ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, 7 Ekim sabahý, Ýsrail'in "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlerine yönelik sürekli ihlallerine karþýlýk verme" gerekçesiyle kapsamlý saldýrý düzenlerken, Ýsrail ordusu da Gazze Þeridi'ne yoðun hava bombardýmaný baþlattý.

Ýsrail, Gazze'den düzenlenen saldýrýlarda 315'i asker 1400'den fazla Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin yaralandýðýný duyurdu.

Ýsrail'e göre 31 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ndeki çatýþmalarda ölen asker sayýsý 33'e yükselirken, Kassam Tugaylarý'nýn elinde 242 Ýsrailli esir bulunuyor. Ýþgal altýndaki Batý Þeria'da da bir Ýsrail askeri öldü.

Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðýna göre, Ýsrail'in saldýrýlarda 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadýn olmak üzere 10 bin 569 Filistinli öldürüldü, en az 26 bin 475 kiþi yaralandý.

Batý Þeria ve Kudüs'te Ýsrail güçleri ve Yahudi yerleþimciler, 163 Filistinliyi öldürdü.

Ýsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralý ile sivilin bulunduðu en büyük saðlýk tesisi olan Þifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladýðý Filistin Kýzýlayý'na baðlý Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldýrýlarda yüzlerce kiþi öldü ve yaralandý.

Ýsrail ordusu ile Hizbullah arasýnda 8 Ekim'den bu yana yaþanan çatýþmalarda 63 Hizbullah mensubu ile 4 Ýsrail askeri öldü.