Mýsýr: Ülkenin doðusunda iki insansýz hava aracý düþtü
ABONE OL

Mýsýr Ordu Sözcüsü Albay Garib Abdulhafýz, dün ülkenin doðusunda, biri Ýsrail sýnýrýnda bulunan iki kente düþen iki ÝHA'ya iliþkin yazýlý açýklamada bulundu.

Abdulhafýz, yapýlan incelemeler sonucu, ÝHA'larýn Kýzýldeniz'in güneyinden geldiðini ve birinin Akabe Körfezi'nde Mýsýr hava sahasý dýþýnda hedef alýnarak etkisiz hale getirildiðini aktardý.

Sözcü Abdulhafýz, Mýsýr basýnýnda roket olarak duyurulan, Nuveyba kentinde boþ araziye düþen cisimlerin, hedef alýnan ÝHA'lardan birinin enkazý olduðunu belirtti.

Diðer ÝHA'nýn Ýsrail sýnýrýndaki Taba kentine isabet ettiðini aktaran Abdulhafýz, hava kuvvetlerinin, Mýsýr hava sahasýnýn tüm stratejik yönlerde güvence altýna almak için çalýþmalarýný yoðunlaþtýrdýðýnýn altýný çizdi.

Þu ana kadar saldýrýlarý üstlenen olmazken, Ýsrail basýný, Ýsrail Dýþiþleri Bakanlýðýnýn, ÝHA'lar sebebiyle Husileri suçladýðýný yazdý.

Mýsýr Ordu Sözcüsü Abdulhafýz, dün yaptýðý açýklamada, ülkenin Ýsrail sýnýrýndaki Taba kentinde bir binanýn üzerine aidiyeti tanýmlanamayan bir ÝHA'nýn düþtüðünü duyurmuþtu.

Abdulhafýz, 6 kiþinin hafif yaralandýðýný, olayýn uzman bir heyet tarafýndan araþtýrýldýðýný açýklamýþtý.

Mýsýr'da yayýn yapan El-Kahire televizyonu da Sina Yarýmadasý'nýn güneydoðusunda Akabe Körfezi kýyýlarýnda yer alan Nuveyba kentine roket olduðu tahmin edilen bir cismin düþtüðünü duyurmuþtu.