Musk'tan Baþkan Erdoðan'a teþekkür: TEKNOFEST'e katýlmayý dört gözle bekliyorum
ABONE OL

Musk, X sosyal medya hesabýnda, Türkiye'nin en büyük havacýlýk, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'e iliþkin paylaþýmda bulundu.

TEKNOFEST'ten görüntülerin yer aldýðý bir videoyu paylaþan Musk, festival kapsamýndaki yarýþmalara katýlan tüm takýmlarý tebrik etti.

Musk, kendisini TEKNOFEST'e davet eden Baþkan Recep Tayyip Erdoðan'a teþekkür ederek, "Gelecek yýl TEKNOFEST'e bizzat katýlmayý ve Türkiye'deki yatýrým fýrsatlarýný görüþmeyi dört gözle bekliyorum." ifadesini kullandý.

BAÞKAN ERDOÐAN: MEMNUNÝYET DUYACAÐIZ

Baþkan Recep Tayyip Erdoðan, gelecek yýl TEKNOFEST'e katýlacaðýný duyuran Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'a, "Dünyanýn en büyük havacýlýk, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te gelecek yýl seni de görmekten büyük memnuniyet duyacaðýz." cevabýný verdi.

Baþkan Erdoðan, X sosyal medya platformundan Elon Musk'un twitini alýntý yaparak yaptýðý paylaþýmda, "Sevgili Elon Musk. Dünyanýn en büyük havacýlýk, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te gelecek yýl seni de görmekten büyük memnuniyet duyacaðýz. Kazan-kazan anlayýþýyla gerçekleþtireceðimiz iþ birlikleriyle, ülkemize ve insanlýða birçok alanda büyük katkýlar sunacaðýmýza inanýyorum. En kýsa zamanda tekrar görüþmek dileðiyle..." ifadelerini kullandý.

BAÞKAN ERDOÐAN MUSK'I TÜRKEVÝ'NDE KABUL ETMÝÞTÝ

Baþkan Erdoðan, Birleþmiþ Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katýlmak üzere geçen hafta gittiði New York'ta ikili görüþmeleri kapsamýnda Elon Musk'ý da kabul etmiþti.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðý'ndan kabule iliþkin yapýlan açýklamaya göre, Baþkan Erdoðan, Türkiye'nin uzay programý kapsamýnda atýlan ve atýlacak adýmlarda SpaceX ile iþ birliði imkanlarýnýn doðabileceðini belirterek, Musk'ý TEKNOFEST'e davet etmiþti.