Mutabýk kalýndý: Bir sonraki görüþmeye Türkiye de katýlacak
ABONE OL

Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, Birleþmiþ Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir sonraki görüþmenin Türkiye ve Yunanistan'ýn katýlýmýyla gerçekleþmesi konusunda mutabýk kalýndýðýný bildirdi.

Tatar, BM binasýnda Guterres'in daveti üzerine katýldýðý gayriresmi akþam yemeðinin ardýndan düzenlediði basýn toplantýsýnda, AA muhabirinin "Guterres ile gayriresmi yemeðinizde hangi konular ele alýndý? Guterres, KKTC'nin devlet ve egemenliðinden vazgeçmeyeceðini, çözümün iki devletli çözüm olduðunu daha iyi idrak edebilmiþ durumda mý?" sorularýný yanýtladý.

KKTC'nin tutumunun deðiþmediðine iþaret eden Tatar, "Ben yeni bir vizyon sundum, çünkü 50 yýl boyunca federal çözüm çabalarý baþarýsýz oldu." ifadesini kullandý.

KKTC'nin egemen eþitliði ve uluslararasý statüsü teyit edilmeden resmi müzakerelere tekrar dönülmeyeceðinin altýný çizen Tatar, yemekte birçok konunun ele alýndýðýný belirtti.

Ambargo ve izolasyonun sürmesinin etkilerini gündeme getirdiðini anlatan Tatar, "BM Genel Sekreteri ile bir sonraki görüþmenin Türkiye ve Yunanistan'ýn katýlýmýyla yapýlmasý konusunda mutabýk kaldýk." bilgisini verdi.

Cumhurbaþkaný Tatar, ayný zamanda Güney Kýbrýs Rum Yönetimi (GKRY) Lideri Nikos Hristodulidis ile Kýbrýs Adasý'nda bir araya gelerek yeni sýnýr kapýlarýnýn açýlmasý konusunu ele alma kararý verdiklerini, taleplerin kabul edilebilir olmasý halinde bunun gerçekleþeceðini kaydetti.

KKTC ile Rum Kesimi arasýnda sürpriz geliþme! Türk tarafý teklifi kabul etti

Gayriresmi yemek öncesi Türk tarafýndan net mesaj: Þartlarýmýz açýk

ABD'deki zirve öncesi Türk tarafý çizgiyi çekti: Hiçbir þekilde tartýþýlmayacak