NATO: Ukrayna, tam ölçekli iþgal baþladýðýndan beri en zor kýþýný yaþýyor olabilir
ABONE OL

Stubb ile Ýttifak'ýn öncelikli gündemi olan Ukrayna'daki savaþla ilgili son durumu ele aldýklarýný belirten Rutte, Finlandiya'nýn Ukrayna'ya saðladýðý 2 milyar avronun üzerinde yardýmdan duyduðu memnuniyeti dile getirdi.

Rutte, Genel Sekreter olmasýnýn akabinde geçen hafta Kiev'e düzenlediði ziyarette bu ülkeye askeri yardýmlarý artýrma gerekliliði mesajýný verdiðini anýmsatarak, "Rusya, Ukrayna'nýn kritik enerji altyapýsýna saldýrmaya devam ediyor. Ukrayna, tam ölçekli iþgal baþladýðýndan beri en zor kýþýný yaþýyor olabilir." deðerlendirmesini yaptý.

UKRAYNA'NIN NATO ÜYELÝÐÝ

Ukrayna'nýn NATO üyeliðine iliþkin soruya Rutte, "Bu aþamada spekülasyon yapmak istemiyorum ancak açýkça bu geri döndürülemez bir yol." yanýtýný verdi.

Rutte, 12 Ekim'de ABD'nin öncülüðünde Almanya'daki Ramstein üssünde yapýlacak zirvede Ukrayna'ya saðlanacak askeri desteðin detaylý ele alýnacaðýný kaydetti.

"EN ÖNEMLÝ TEHDÝT RUSYA"

Stubb da "Rusya, NATO ile Finlandiya için Avrupa'nýn her yerinde ve ötesinde en doðrudan ve önemli tehdit olmaya devam ediyor." dedi.

Rusya'nýn iki tür savaþ yürüttüðünü belirten Stubb, bunun, bir yandan Ukrayna'da uluslararasý hukuk da dahil sýnýr tanýmayan diðer yandan siber saldýrýlarýn da dahil olduðu hibrit savaþ olduðunu kaydetti.