Nepal'deki uçaðýn düþme anýna ait görüntüler ortaya çýktý
ABONE OL

Nepal'de 68 kiþinin hayatýný kaybettiði uçak kazasýnýn, Hintli bir yolcu tarafýndan kayýt altýna alýndýðý iddia edildi. Hint basýnýnda yer alan haberlerde adýnýn Sonu Jaiswal olduðu belirtilen yolcunun, uçak düþmeden kýsa süre önce sosyal medya üzerinden açtýðý canlý yayýn ile uçaðýn düþtüðü aný kayýt altýna aldýðý belirtildi. Haberlerde ayrýca, Jaiswal'in ailesinin ölümünü doðruladýðý ifade edildi.

Görüntüde, yolcularýn kazadan saniyeler önce gayet sakin bir þekilde yolculuklarýný devam ettikleri görülürken, uçaðýn sola doðru yatmasýndan kýsa bir süre sonra yolcularýn çýðlýk attýklarý duyuldu. Saniyeler sonra ise uçaðýn büyük bir gürültüyle yere çakýldýðý ve alevler içinde kaldýðý görüldü.

NE OLMUÞTU?

Nepal'in baþkenti Katmandu'dan yerel saatle 10.33 sýralarýnda 4'ü mürettebat toplam 72 kiþi ile havalanan Yeti Havayollarý'na ait çift motorlu ATR 72 tipi yolcu uçaðý Pokhara Havaalaný'na iniþ yaptýðý sýrada düþmüþ, kazada 68 kiþi hayatýný kaybetmiþti. Uçakta, 5 Hindistan, 4 Rusya, 2 Güney Kore ve 53 Nepal vatandaþýnýn yaný sýra Ýrlanda, Avustralya, Arjantin ve Fransa'dan 1'er yolcunun bulunduðu aktarýlmýþtý.