Netanyahu: Nasrallah'ýn muhtemel halefi Haþim Safiyuddin öldürüldü
ABONE OL

Netanyahu, yayýmladýðý Ýngilizce görüntülü mesajda, Lübnan halkýna seslenerek, mevcut duruma iliþkin iddialarda bulundu.

Lübnan'ýn içinde bulunduðu durumdan dolayý Ýran'ý suçlayan Netanyahu, yaþananlardan Ýsrail'in deðil Tahran'ýn sorumlu olduðunu savundu.

NETANYAHU'DAN SAFÝYUDDÝN ÝDDÝASI

Netanyahu, Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'ýn yaný sýra muhtemel halefi olarak gösterilen Safiyuddin'i de öldürdüklerini öne sürdü.

Hizbullah'a "darbe vurduklarýný ve zayýflattýklarýný" savunan Netanyahu, Lübnan halkýný Hizbullah'a karþý tutum almaya çaðýrdý.

LÜBNAN'A GAZZE TEHDÝDÝ

Netanyahu, Lübnan halkýna Ýsrail saldýrýlarý altýndaki Gazze'deki Filistinlilerin baþýna gelenlerle tehdit ederek, "Gazze'de gördüðümüz gibi yýkýma ve acýya yol açacak uzun bir savaþýn uçurumuna düþmeden önce Lübnan'ý kurtarma fýrsatýnýz var. Öyle olmak zorunda deðil." ifadelerini kullandý.

Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde düzenlenen Ýsrail hava saldýrýlarýnda ölmüþtü.

Hizbullah, Nasrallah'ýn yerine geçecek kiþiyi henüz belirlemezken Genel Sekreterlik için Safiyuddin'in ismi öne çýkýyor.

Ýsrail basýný, Ýsrail ordusunun 3 Ekim gecesi Beyrut'un güneyine düzenlediði hava saldýrýsýnda Safiyuddin'in hedef alýndýðýný yazmýþtý.