Netanyahu'ya kötü haber: Ýsrail'e maddi desteði çektiler!
ABONE OL

ABD basýnýnda yer alan haberlere göre, ülkedeki en büyük Presbiteryen mezhebini barýndýran kilisenin Utah eyaletine baðlý Salt Lake City'de 504 üyesinin katýlýmýyla yapýlan genel kurulunda, Ýsrail'e yönelik bazý kararlar alýndý.

ABD'de 8 bin 800 kilise ve 1 milyon üyesi bulunan Presbiteryen Kilisesi oy çokluðuyla, Ýsrail'e maddi desteðin sonlandýrýlmasýný ve kilisenin fonlarýnýn Ýsrail tahvillerinden çekilmesini kabul etti.

Genel kurulda, Ýsrail'e uçak motoru ve Filistinlilerin takibi için yapay zeka teknolojisi saðlayarak Filistinlilere zarar veren 2 firmanýn bu tutumlarýný deðiþtirmeleri yönünde teþvik edileceði belirtildi. Bu þirketlerin, Filistinlilere yönelik insan haklarý ihlaline katký saðladýðý kaydedildi.

ÝSRAÝL'Ý "APARTHEÝD DEVLET" OLARAK TANIMLAMIÞTI

Ýsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarýný uzun yýllardýr eleþtiren kilisenin genel kurulunda ayrýca, Hristiyan siyonizmi kýnayan bir kararýn da alýndýðý aktarýldý.

Presbiteryen Kilisesinin Ýsrail-Filistin Özel Heyeti üyelerinden Bob Ross, kilisede Ýsrail'in insan haklarý ihlali ve Filistinlilere yönelik yapýlan soykýrýmdan çýkar saðlanmamasý yönünde giderek büyüyen bir fikir birliði oluþtuðunu söyledi.

ABD Presbiteryen Kilisesi 2022'de de Ýsrail'i "apartheid devlet" olarak tanýmlamýþtý.

  • israil
  • gazze
  • netanyahu
  • ABD Presbiteryen Kilisesi