New York Times adaylýktan çekilmesini istemiþti! Biden mektup gönderdi
ABONE OL

Biden, Cumhuriyetçi rakibi Trump ile 27 Haziran gecesi çýktýðý canlý yayýndan sonra baþlayan "adaylýktan çekilmesi" çaðrýlarý üzerine Kongre'deki demokratlara mektup gönderdi.

Mektupta, saðlýðý ile ilgili tartýþmalarý ve adaylýktan çekilme çaðrýlarýný reddeden Biden, "Basýnda ve baþka yerlerdeki tüm spekülasyonlara raðmen, bu yarýþta kalmaya, bu yarýþý sonuna kadar götürmeye ve Donald Trump'ý yenmeye kararlý olduðumu bilmenizi isterim." ifadelerine yer verdi.

Biden, Demokratlara birlik olma çaðrýsýnda bulunarak, þunlarý kaydetti:

"Bu tartýþmalarý bitirmenin zamaný geldi. Tek bir iþimiz var, bu da Donald Trump'ý yenmek. Kararlýlýðýn zayýflamasý veya önümüzdeki görevle ilgili netlik eksikliði yalnýzca Trump'a yardýmcý olur ve bize zarar verir."

DEMOKRATLAR ARASINDA BÝDEN'IN ADAYLIÐI HALA SORGULANIYOR

Öte yandan, Biden'ýn canlý yayýndan bu yana defalarca yarýþtan çekilmeyeceðini açýklamasýna raðmen Demokrat parti kulislerinde adaylýðýný devam ettirip ettirmeme konusunda tartýþmalar devam ediyor.

CNN'e konuþan Biden'ýn kampanya yetkilileri, canlý seçim tartýþmasýndan sonra Biden'ýn, Senato, Temsilciler Meclisi ve komitelerdeki Demokrat liderler dahil, Washington'da ileri gelen 20 Demokrat Kongre üyesine bizzat ulaþarak onlara endiþeleri konusunda güvence vermeye çalýþtýðýný bildirdi.

Ancak buna raðmen dün, yaklaþýk 6 üst düzey Demokrat Kongre üyesinin Temsilciler Meclisi azýnlýk lideri Hakeem Jeffries ile görüþerek, Biden'ýn saðlýk durumu konusunda endiþelerini dile getirdiði ve baþkan adaylýðýný býrakmasý taleplerini dile getirdiði belirtildi.

Bu isimlerden bazýlarýnýn Kongredeki alt komitelerde üst düzey Demokrat üye olarak görev yaptýðýna dikkati çekildi.

Biden'ýn saðlýk durumuyla ilgili endiþeleri tartýþmaya açan canlý yayýndan önce tatile çýkan Kongre üyeleri, bugün Washington'a dönüyor.

Bu hafta Kongre'deki Demokrat parti üyeleri arasýnda yapýlacak toplantýlarda bu konuda tartýþmalarýn devam edeceði, Biden'ýn kenara çekilmesi çaðrýsýnda bulunacak isimlerin artabileceði tahmininde bulunuluyor.

ÝLK CANLI YAYIN TARTIÞMASI ELEÞTÝRÝLERE YOL AÇMIÞTI

ABD'de 5 Kasým'da yapýlacak baþkanlýk seçimleri için yarýþan Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlý yayýn tartýþmasýnda kozlarýný paylaþmýþtý.

81 yaþýndaki Biden, ikinci dönem adaylýðýnda yaþý konusunda duyulan kaygýlarý giderecek performans sergileyememiþ, program sonrasý yoðun eleþtirilere maruz kalmýþtý. Demokrat Partili kesimden ve Biden'ý destekleyen bazý medya kuruluþlarýndan Biden'a "baþkanlýk seçimlerinden çekilmesi" çaðrýsý yapýlmýþtý.

Biden ise saðlýk durumunun eskisi gibi olmadýðýný kabul ederek Trump'a karþý en iyi alternatifin halen kendisi olduðunu belirtmiþ ve yarýþtan çekilmeyeceðini açýklamýþtý.

ABD Kongresi Temsilciler Meclisinin Demokrat üyesi Lloyd Döggett, 2 Temmuz'da Joe Biden'a "baþkanlýk yarýþýndan çekilmesi" çaðrýsý yaparak, bu çaðrýyý yapan ilk Demokrat Partili Kongre üyesi olmuþtu.

  • Joe Biden
  • Baþkanlýk Seçimleri
  • Demokrat Üyeleri