Önlemler geri geliyor: 'Delta kabusu'
ABONE OL

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayýsý dünya genelinde 203 milyonu, hayatýný kaybedenlerin sayýsý 4 milyon 300 bini, iyileþenlerin sayýsý da 182 milyon 600 bini geçti.

4 MÝLYAR 430 MÝLYON DOZDAN FAZLA KOVID-19 AÞISI YAPILDI

Vaka sayýsý ABD'de 36 milyon 519 bini, Hindistan'da 31 milyon 944 bini, Brezilya'da 20 milyon 151 bini ve Rusya'da 6 milyon 447 bini geçti.

Ülkeler Delta varyantýna karþý da tedbirlerini artýrýyor.

FRANSA'DA KORONAVÝRÜS ÖNLEMLERÝ SIKLAÞTIRILIYOR

Fransa'da hafta baþýndan itibaren aþý veya test zorunluluðu getirilen mekanlarýn sayýsý artýrýlýyor.

Uzun mesafe yolculuk yapanlar ve restoranlarýn kapalý ve açýk alanlarýna gidenlerden iki doz aþý ya da son 72 saat içinde alýnmýþ negatif test sonucu veya son 6 ayda hastalýða yakalanýp iyileþtiðini ispatlamasý istenecek.

Son 45 gün içinde üst üste kurallara uymayan iþletme sahipleri 9 bin euro veya bir yýla kadar hapis cezasýna çarptýrýlabilecek. Söz konusu kýsýtlamalar, müze, sinema, stat, spor merkezleri, sergi ve eðlence ile kültür merkezlerinde de uygulanmakta.

ALMANYA'DAN KARANTÝNA KARARI

Almanya, Fransa'nýn güneyindeki bölgelerden ülkeye giriþ yapanlarý 10 gün karantinada tutma kararý aldý.

HOLLANDA'DAN AÞI KARTI ZORUNLULUÐU

Hollanda da Belçika ve Almanya'dan gelen yolculara aþý kartý ya da negatif test sonucu göstermeyi zorunlu hale getirdi.

ÝRAN'DA CAN KAYBI REKOR KIRDI

Ýran'da salgýnýn baþýndan beri en yüksek günlük vaka ve can kaybý kaydedildi. Bir günde 39 bini aþkýn vaka, 542 can kaybý kayýtlara geçti.

TUNUS'TA AÞI KAMPANYASI

Tunus'ta "Koronavirüse karþý Ulusal Aþýlama" günü dolayýsýyla, Ben Arus vilayetinde binlerce kiþi aþý uygulama merkezlerine akýn etti.

ÝSRAÝL'DE "YEÞÝL GEÇÝÞ" GERÝ DÖNDÜ

1107 yeni vaka tespit edilen Ýsrail'de, "yeþil geçiþ" sistemi yeniden uygulanmaya baþlandý. Kapalý alanlara, aþýlanmýþ ya da hastalýðý atlatmýþ kiþiler girebilecek.

WUHAN'DA YAÞAYANLARIN NEREDEYSE TAMAMINA TEST YAPILDI

Salgýnýnýn ortaya çýktýðý 11 milyonu aþkýn nüfuslu Çin'in Wuhan kentinde yaþayanlarýn neredeyse tamamýna test yapýldý. 9 yeni vakaya rastlandý. Bu kiþilerin hastaneye kaldýrýldýðý açýklandý.

OBAMA'DAN TEPKÝ ÇEKEN PARTÝ

ABD'nin eski Baþkaný Barack Obama'nýn 60'ýncý yaþýný kutladýðý doðum günü partisinde, kendisinin ve partiye katýlan yüzlerce kiþinin maske takmadan dans ettiði görüntüler sosyal medyada tepki topladý.

MALEZYA'DA EN YÜKSEK GÜNLÜK CAN KAYBI

Malezya'da son 24 saatte 360 kiþinin Kovid-19'dan yaþamýný yitirmesiyle ülkede salgýnýn baþlangýcýndan bu yana virüse baðlý en yüksek günlük COVID-19 can kaybý sayýsý kaydedildi.

Malezya hükümeti salgýn nedeniyle yürürlükteki bazý kýsýtlamalarýn Kovid-19 aþýlarýný tamamlayanlar için hafifletileceðini duyurdu.

ZAMBÝYA ÇÝN AÞISINDAN ALDI

Zambiya, Çin'in Kovid-19'a karþý geliþtirdiði Sinopharm aþýsýndan 100 bin doz teslim aldý.