Örgüt içerisinde kriz ve panik havasý! FETÖ elebaþýný yeðeni ele verdi: Terör yuvasý sessizliðe büründü
ABONE OL

NEW YORK (AA) - MÜCAHÝT OKTAY - ABD'nin Pensilvanya eyaletinde, Fetullahçý Terör Örgütü (FETÖ) elebaþý Fetullah Gülen'in, uzun yýllar kaldýðý örgüt merkezinden baþka bir yere götürüldüðü iddialarý güçlenirken, AA'nýn görüntülediði çiftlik alanýnýn sessizliði dikkati çekiyor.

15 Temmuz hain darbe giriþiminin bir numaralý ismi Gülen'in, 1999'dan bu yana kaldýðý ve örgüt mensuplarýný kabul ettiði merkezden kaçýrýldýðý iddiasý yeðeni Ebuseleme Gülen tarafýndan gündeme getirilmiþti.

Bu geliþmenin ardýndan, örgüte ait yayýn organlarýnda adý "Golden Generation Worship & Retreat Center" olarak geçen FETÖ merkezine ziyaretlerin durduðu ve çiftlikteki misafirhanelerde kalanlarýn bulunduklarý evleri boþalttýðý öðrenildi.

Fotoðraftaki: FETÖ elebaþý Fetullah Gülen'in yeðeni Ebuseleme Gülen

FETÖ üyelerinin yoðunlukla yaþadýðý Saylorsburg ve Wind Gap gibi kasabalarda bulunan ve örgüt üyelerini tanýyan bazý yerli esnaf da bir süredir kampa gelen giden kimse olmadýðýný teyit ederken, çiftliðin satýlýða çýktýðý yönünde duyumlar aldýklarýný aktardý.

AA'nýn dron çekimlerine yansýyan görüntülerde de çiftlikte daha önce boþ yer olmayan otoparkta sadece birkaç araç bulunduðu, yaklaþýk 60 dönümlük kamp alanýnda sadece bir kiþinin misafirhanelerden birine giriþ çýkýþ yaptýðý görüldü.

Daha önce çiftliðin giriþinde 24 saat aralýksýz nöbet tutan silahlý ve üniformalý Amerikalý güvenlik görevlilerinin de artýk yerinde bulunmadýðý görüntülere yansýdý.

AA, FETÖ'nün karakutusu olan ve Fetullah Gülen'i çiftlikten kaçýrdýðý iddia edilen Cevdet Türkyolu ile kýzlarýna ait evlerin bulunduðu bölgeyi de havadan görüntüledi.

Çiftliðe yaklaþýk 5 dakika mesafede bulunan bölgede FETÖ'ye ait Gurbet Cemetery isminde ve ABD'de ölen örgüt elebaþlarýnýn gömüldüðü bir de mezarlýk bulunuyor.

Alanýn görüntülendiðini fark eden 2 örgüt üyesi, hýzlý adýmlarla üzeri örtülü bir yeri kontrol etmeye gelip daha sonra buradan uzaklaþtý.

- ÖRGÜT ÝÇÝNDE KARÞILIKLI SUÇLAMALAR SÜRÜYOR

Geçen hafta, FETÖ elebaþý Fetullah Gülen'in yeðeni (kardeþi Mesih Gülen'n oðlu) Ebuseleme Gülen tarafýndan sosyal medyada yapýlan paylaþýmlarla örgüt yandaþlarý arasýnda alevlenen tartýþmalar sürüyor.

Ebuseleme Gülen, örgüt çiftliðinin hemen yanýnda yer alan bir evin giriþinden yaptýðý videolu paylaþýmda, Fetullah Gülen'in "baþka bir yere kaçýrýldýðýný" iddia etmiþti.

Yeðeninin iddialarýna göre Fetullah Gülen, örgütün karakutusu olarak bilinen Cevdet Türkyolu baþta olmak üzere, Barbaros Kocakurt, Mustafa Özcan ve Gülen'in özel doktoru Kudret Ünal tarafýndan bilinmeyen bir yerde tutuluyor.

Ýddialarýn örgüt yandaþlarý tarafýndan yoðun etkileþim almasý üzerine de Fetullah Gülen adýna uzun zamandýr paylaþýmlarýn yapýldýðý bir sosyal medya hesabýnda, FETÖ elabaþýnýn çiftlikten "daha sakin bir ortamda" rutin faaliyetlerine devam ettiði ifadelerine yer verilmiþ, yer deðiþikliðinin doktorlarýn ýsrarýndan kaynaklandýðý öne sürülmüþtü.

Ebuseleme Gülen, X paylaþýmlarýnda, amcasýnýn 15 Temmuz hain darbe giriþimiyle ilgili "gerçekleri açýklamadan ölmemesi gerekir" yorumlarýnda bulunurken, Türkyolu, Adil Öksüz, Kudret Ünal ve Barbaros Kocakurt gibi örgütün önde gelen isimlerini suçlamayý sürdürüyor.

- ELEBAÞININ YERÝ TARTIÞMASI SÜRÜYOR

Tartýþmalara, Kemal Gülen ve Ahmet Kurucan gibi örgütün bazý etkili isimleri de sosyal medya hesaplarýndan katýlarak elebaþý Gülen'in, "çok az kiþinin bildiði bir evde bulunduðu, saðlýk durumunun hassasiyetinden dolayý, kamp gibi kalabalýk bir ortamda tutulmak istenmemesinin normal olduðu"nu savundu.

Yapýlan bu açýklamalar, örgüt tabanýný tatmin etmezken, sosyal medyada Ebuseleme Gülen'in paylaþýmlarýna destek veren FETÖ üyelerinin sayýsýnýn arttýðý görüldü.

Ayrýca örgütün sitesinde paylaþýlan görselin profil fotoðraf olarak tercih edilmesi, Gülen'in gerçek saðlýk durumunu gizleme amacý taþýdýðý yorumlarýna neden oldu.

- CEVDET TÜRKYOLU'NUN ADI DAHA ÖNCE DE YOLSUZLUKLARA VE ÖRGÜT ÝÇÝ KAVGALARA KARIÞMIÞTI

Türkyolu, Fetullah Gülen'in yeðeni Mebruke Türkyolu ile yaptýðý evlilik sayesinde örgütteki yerini daha da saðlamlaþtýrmýþtý.

Örgütün Gülen'den sonraki karar mekanizmasý olarak bilinen ve bizzat elebaþý tarafýndan atanan "Ali Heyet" adlý kurulunda yer alan Türkyolu'nun adý, özellikle 15 Temmuz darbe giriþimi sonrasý sýk sýk gündeme geldi.

Pensilvanya'daki kampýn idaresinden, örgütün banka hesaplarýna kadar her alanda yetkiyi elinde bulunduran Türkyolu, örgüte ait "himmet" paralarýný kendi hesabýna aktarmak, onlarca ev ve iþyerine sahip olmakla suçlanmýþtý.

Türkyolu'nun þahsi mal varlýðýnýn "hiçbir iþte çalýþmadýðý halde" katlanarak artmasý diðer ülkelerdeki örgüt yapýlanmalarýný rahatsýz etmiþ, örgütün tabanýndan "biz maddi sýkýntý çekerken onlar lüks içinde yaþýyor" yorumlarý sosyal medya platformlarýna yansýmýþtý.

Gülen'in sözde sosyal medya yöneticisi Osman Þimþek'in, diðer bölge elebaþlarýnýn bu konudaki þikayetlerini dile getirdiði mektubu Fetullah Gülen'e okumasý üzerine Türkyolu'nun Þimþek'i döverek kamptan kovduðu ve maaþýný kestiði örgüt çevrelerinde duyulmuþtu.

Bu olaydan sonra Türkyolu'nun örgüt yönetimini ele geçirdiði yorumlarý yapýlmýþtý.

Þimþek, söylentileri sosyal medyadan yaptýðý açýklama ile doðrulamýþtý.

  • FETÖ
  • Ebuseleme Gülen
  • Fetullah Gülen