Han, Twitter'dan yaptýðý açýklamada, Tahrik-i Lebbeyk Pakistan (TLP) partisi sokaklarda þiddet kullandýðýnda ve emniyet güçlerine karþý saldýrýlar gerçekleþtirdiðinde, hükümetinin TLP'ye karþý terörle mücadele yasasý kapsamýnda eylemde bulunduðunu, kimsenin hukukun ve anayasanýn üstünde olmadýðýný belirtti.
Mesajýnýn dünya genelinde 1,3 milyar Müslümaný incitmek için Ýslamofobi ve ýrkçý saldýrýlarýn içerisinde bulunanlara yönelik olduðuna dikkati çeken Han, "Müslümanlar olarak bizim en büyük sevgimiz ve saygýmýz gönlümüzde yaþayan Hazreti Muhammed'edir. (Hazreti Muhammed'e karþý) Bu tür herhangi bir saygýsýzlýða ve istismara müsamaha gösteremeyiz." ifadesini kullandý.
Han, aþýrýlýk yanlýlarýndan özür talep ettiklerini vurgulayarak, "Konuþma özgürlüðü kisvesi altýnda nefret ve istismarlara düþkün Batýdakiler, aþýrýlýkçý siyasetçiler de dahil olmak üzere, bu acýya sebep olduklarý için 1,3 milyar Müslümandan açýk olarak özür dileme cesaretinden ve ahlak duygusundan yoksunlar." deðerlendirmesinde bulundu.
Holocaust ile ilgili olumsuz yorum yapýlmasýný yasaklayan Batýlý ülkelere çaðrýda bulunan Han, Avrupa devletlerinden Hazreti Muhammed'e hakaret ederek, Müslümanlara karþý kasýtlý olarak nefret söylemi yayanlara karþý da benzer standartlarýn uygulanmasýný ve bu kiþilerin cezalandýrýlmasýný talep etti.
TLP partisi, Fransa Cumhurbaþkaný Emmanuel Macron'un Ýslam ve Hazreti Muhammed karþýtý açýklamalarý sebebiyle geçen yýl 16 Kasým'da ülkenin çeþitli þehirlerinde düzenlediði gösterileri hükümet ile anlaþma karþýlýðýnda sonlandýrmýþtý.
Anlaþma metninde, hükümetin, Fransa'nýn Ýslamabad Büyükelçisinin 2-3 ay içinde ülkeden gönderileceði, Paris'e yeni büyükelçi atamayacaðý, Fransýz ürünlerinin devlet düzeyinde boykot edileceðine dair maddelere yer verildiði öne sürülmüþtü.
Hükümet, 16 Þubat'ta konunun parlamentoya 3 ay içerisinde getirilmesi için bir anlaþma daha yapmýþ ve TLP de protestolarýný 20 Nisan'a kadar ertelemiþti.
TLP lideri Saad Rizvi, 11 Nisan Pazar günü yayýmladýðý mesajda, hükümetin verdiði sözleri tutmadýðý takdirde protestolara hazýr olmasý uyarýsý yapmýþtý.
Rizvi'nin 12 Nisan'da gözaltýna alýnmasýnýn ardýndan parti destekçileri, Ýslamabad baþta Lahor, Karaçi, Multan ve Ravalpindi gibi þehirlerde protestolara baþlamýþtý.
Parti liderinin serbest býrakýlmasý, Fransa Büyükelçisi'nin ülkeden gönderilmesi ve Fransýz ürünlerinin boykotunu talep eden göstericiler ile polis arasýnda çýkan çatýþmalarda þu ana kadar 2'si polis 5 kiþi hayatýný kaybetmiþti.
14 Nisan'da hükümet, TLP'ye terörle mücadele yasasý kapsamýnda yasak getirilmesine karar vermiþti.
15 Nisan'da Fransa'nýn Ýslamabad Büyükelçiliðinden Pakistan'daki Fransýz vatandaþlarýna gönderilen mesajda, "Pakistan'da Fransa'nýn çýkarlarýna yönelik ciddi tehditler nedeniyle Fransýz vatandaþ ve þirketlerinin bir süreliðine ülkeden ayrýlmalarý tavsiye edilmektedir." ifadesine yer verilmiþti.
Fransa'nýn Ýslamabad Büyükelçiliðinden yapýlan açýklamanýn ardýndan Pakistan Ýçiþleri Bakaný Þeyh Raþid Ahmed, "Tüm Fransa vatandaþlarý Pakistan'da burada güvende. Tehdit yok." diye konuþmuþtu.