Papa'yý eleþtiren Baþpiskopos aforoz edildi
ABONE OL

Vatikan Ýman Doktrini Kurulu Bakanlýðýndan yapýlan yazýlý açýklamada, Papa Franciscus'a sert eleþtiriler yönelten Baþpiskopos Vigano'nun kiliseyi bölmekten suçlu bulunduðu ve kilise ceza kanunlarý uyarýnca aforoz edildiði bildirildi.

Kararýn, Baþpiskopos Vigano'ya da bugün teblið edildiði belirtilen açýklamada, Baþpiskopos Vigano'nun daha önce Papa Franciscus'un meþruiyetini sorgulayan, Katolik Kilisesi'nin diðer dinlerle olan münasebetlerini düzenleyen 2. Vatikan Konsilini (1962-1965) reddeden beyanatlarda bulunduðu da hatýrlatýldý.

"BU KÝLÝSE HZ. ÝSA'NIN KÝLÝSESÝ OLMAKTAN KOPUK"

Vatikan'ýn 2011-2016 yýllarýnda ABD Büyükelçisi olarak görev yapan Baþpiskopos Vigano, 20 Haziran'da Vatikan Ýman Doktrini Kurulu Bakanlýðýna hakkýndaki suçlamalara iliþkin savunma vermeye çaðrýlmýþtý.

Vatikan'ýn yönelttiði suçlamalara, geçen ay X platformundaki hesabýndan yanýt veren Baþpiskopos Vigano, "Bana yöneltilen suçlamalarý onur olarak kabul ediyorum. Bu kilise, tarihteki tüm papalardan ve Hz. Ýsa'nýn kilisesi olmaktan kopuk hareket ediyor. Suçlamalardaki ifadelerin, tezlerimi doðruladýðýna inanýyorum" ifadesini kullanmýþtý.