Pensilvanya'da Donald Trump rüzgarý! Rakiplerine meydan okudu
ABONE OL

ABD'de 5 Kasým'da yapýlacak baþkanlýk seçimleri için geri sayým sürerken, Cumhuriyetçi Baþkan Adayý Donald Trump suikaste uðradýðý Pensilvanya eyaletinin Butler bölgesinde seçim mitingi düzenledi. Kendisine yönelik saldýrýyý hatýrlatan Trump, "Tam 12 hafta önce, bu akþam, tam da bu topraklarda, soðukkanlý bir suikastçý beni ve ülkemiz tarihindeki en büyük hareket olan MAGA'yý (Amerika'yý yeniden büyük yap) susturmayý hedefledi" ifadelerini kullandý. "Silah sesleri gelirken 16 saniye boyunca zaman durdu, çünkü bu acýmasýz canavar çok uzakta olmayan keskin niþancý tüneðinden saf kötülüðü serbest býraktý" diyen Trump, "Ancak ilahi adalet ve Tanrý'nýn lütfu sayesinde bu kötü adam amacýna ulaþamadý. Hareketimizi durduramadý" þeklinde konuþtu.

"BÝRLÝKTE KAZANACAÐIZ"

Seçmenlerine kararlýlýk mesajý veren Trump, "Asla pes etmeyeceðim. Asla eðilmeyeceðim. Asla teslim olmayacaðým. Ölümün karþýsýnda bile" dedi. Pensilvanya'nýn vatanseverlerin uðruna kan döktüðü bir yer olduðunu söyleyen Trump, "Onlar ülkelerini çok seviyorlar. Ve bu yüzden bizden önce gelen tüm Amerikan kahramanlarýnýn onuru için mücadele edeceðiz" ifadelerini kullandý. "Mücadele edeceðiz ve birlikte kazanacaðýz" diyen Trump, uðradýðý saldýrýnýn hemen ardýndan kullandýðý kelimeyi yineleyerek "Savaþ, savaþ, savaþ" diye baðýrdý.

RAKÝPLERÝNÝ SUÇLADI

Rakiplerinin kendisiyle çetin bir mücadele yürüttüðünü belirten Trump, "Belki de beni öldürmeye çalýþan onlardý" dedi. Seçim yarýþýný destekçileriyle birlikte kazanacaðýný yineleyen Trump, ABD'nin "akýllý bir baþkana" sahip olmamasý halinde iç ve dýþ tehditlerin tehlikeye yol açacaðýný savundu. Ülkedeki kaçak göçmenlerin bazýlarýnýn çok tehlikeli olduðunu iddia eden Trump, seçilmesi halinde tehlikeli kaçak göçmenleri sýnýr dýþý etme sözü verdi.

ELON MUSK'I KÜRSÜYE ÇAÐIRDI

Trump, kendisini desteklemek için mitinge katýlan milyarder iþ insaný Elon Musk'ý "bu inanýlmaz geleceði inþa etmemize yardýmcý olacak insanlardan biri" ve "harika bir adam" sözleriyle kürsüye davet etti. Trump'ýn seçim sloganý olan MAGA yazýlý þapkayla kürsüye çýkan Musk sözlerine "Öncelikle burada bulunmaktan onur duyduðumu belirtmek isterim" diyerek baþladý. Trump'a yönelik suikast giriþimine atýfta bulunan Musk, "Biliyorsunuz, bir insanýn karakterinin gerçek testi ateþ altýnda nasýl davrandýðýdýr. Uçak merdiveni çýkamayan bir baþkanýmýz ve vurulduktan sonra yumruk sallayan baþka bir baþkanýmýz vardý" ifadelerini kullandý.

"ATEÞ ALTINDA CESARETTEN GERÇEK TEST YOKTUR"

Trump'ýn uðradýðý saldýrýnýn hemen ardýndan kullandýðý kelimeyi yineleyerek "Savaþ, savaþ, savaþ" diye baðýran Musk, "Þimdi, Amerika cesurlarýn yurdudur ve ateþ altýnda cesaretten daha gerçek bir test yoktur. Amerika'yý kimin temsil etmesini istersiniz?" ifadelerini kullandý. Bu seçimlerin sýradan bir seçim olmadýðýný ve çok önemli olduðunu söyleyen Musk, "Baþkan Trump Anayasayý korumak için kazanmalý. Amerika'da demokrasiyi korumak için kazanmalý" diye konuþtu.