Petro'dan Ýsrail'e Nazi benzetmesi
ABONE OL

Kolombiya Cumhurbaþkaný Gustavo Petro, iþgalci Ýsrail ordusunun Gazze'nin Deyr Belah kentine düzenlediði saldýrýyý "Nazi eylemine" benzetti.

Petro, X hesabýndan Deyr Belah kentine yapýlan bombalý saldýrý sonrasý görüntüleri paylaþan Ýsrail'e "sert" tepki gösterdi.

Cumhurbaþkaný Petro, "Bunun Nazi olmadýðýný söylüyorlar. Batý vicdaný bu gerçeklerden hoþlanmasa da 5 bin 300 Filistinli erkek ve kýz çocuðun katledilmesi Nazi eylemidir, tekrar ediyorum NAZÝLER." ifadesini kullandý.

Ýþgalci Ýsrail'in Gazze'ye saldýrýlarýný daha önce de Nazi eylemlerine benzeten Petro, Gazze'de soykýrým yapýldýðýný belirtmiþti.

Ýþgalci Ýsrail, gece saatlerinde Gazze Þeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentine þiddetli bir saldýrý düzenlemiþti.

Ýþgalci Ýsrail ordusu, 1 Aralýk'ta "insani ara"nýn bitmesinin hemen ardýndan Gazze Þeridi'ne yönelik saldýrýlarýna yeniden baþlamýþtý.

Ýþgalci Ýsrail ordusu gün içinde yaptýðý açýklamada, son 24 saatte abluka altýndaki Gazze Þeridi'nde 400'den fazla yerin hedef alýndýðýný ifade etti.