PKK'nýn kaçýrdýðý 13 yaþýndaki kýzýna kavuþmanýn hayaliyle yaþýyor
ABONE OL

Sýnýf öðretmeni olduðunu belirten 50 yaþýndaki Abdo, eþinin 4 yýl önce hayatýný kaybetmesiyle ailesinin yükünü omuzlarýna aldýðýný anlattý.

Kýzýnýn okul çýkýþýnda terör örgütü PKK/YPG tarafýndan kaçýrýldýktan sonra hayatýnýn alt üst olduðunu belirten anne Abdo, PKK/YPG'den hesap sorulmasýný ve kýzýnýn özgürlüðüne kavuþmasýný istiyor.

Abdo, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, kýzýnýn örgüt saflarýnda savaþtýrýlmak amacýyla örgütün Þebibe Sevre adlý yapýlanmasý tarafýndan kaçýrýldýðýný ifade etti.

- "TEK HAYALÝ DOKTOR OLMAKTI"

Abdo, "Eþim 4 yýl önce geçirdiði felç sonucu hayatýný kaybetti. Haseke'de bir okulda öðretmen olarak görev yapýyorum. Çocuklarým farklý bir okulda okuyordu." dedi

Sabahçý ve öðlenci olarak öðretmenlik yaptýðýný belirten Abdo, "Aralýk 2023'te 13 yaþýndaki kýzým okuldan çýktýktan sonra örgüt tarafýndan kaçýrýldý." ifadesini kullandý.

Abdo, "Küçük kýzým 8. sýnýfta okuyordu. Sabah onu okula býrakýp çalýþtýðým okula gitmiþtim. Ýþim bitince eve döndüm. Oðlum okuldan eve dönmüþ ama kýzým gelmemiþti. Dýþarýya koþtum, her yeri aradým bulamadým. 1 hafta boyunca her yeri arayýp haber býraktým. Kýzýmýn sýnýf arkadaþlarý, Þebibe Sevre'nin kaçýrdýðýný söylediler. Sorup soruþturdum. Görenlerle, arkadaþlarýyla, mahalledekilerle görüþtüm, onlar (PKK/YPG) almýþtý." diye konuþtu.

Uzun uðraþlar sonucu 13 yaþýndaki kýzýnýn nerede olduðunu öðrendiðini belirten Abdo, "Kýzýmý askeri kampa almýþlar. Eðitim veriyorlar. 13 yaþýndaki bir çocuða nasýl askeri eðitim verilebilir, çocuðumun tüm düþüncesi oyun oynamak, tek hayali doktor olmaktý." dedi.

Örgütten hesap sorulmasýný isteyen Abdo, "Örgüt nasýl olur da küçük bir kýz çocuðunu kaçýrýr ve ona silah eðitimi verir? Kýzýmýn diðer çocuklar gibi hayalleri vardý. Örgüt, kýzým gibi birçok çocuðun hayalini öldürdü. Birçok annenin kollarýndan çocuklarýný koparýp aldýlar. Onlar bizim kalbimizi yaktý. Allah da onlarýn kalbini yaksýn." ifadelerini kullandý.