PKK/YPG'li teröristler için sözde anma etkinliði! ABD askerleri çelenkle katýldý
ABONE OL

Örgüte yakýn sosyal medya hesaplarýndaki paylaþýmlara göre, terör örgütü PKK/YPG, ABD'nin DEAÞ'la mücadele adý altýnda eðittiði, Mart 2023'te IKBY'deki helikopter kazalarýnda ölen 9 sözde terörle mücadele birimi (YAT) mensubu için Suriye'de iþgal ettiði Haseke ilinin Kamýþlý ilçesinde sözde anma etkinliði düzenledi.

Etkinliðe, ABD askerleri ile terör örgütü PKK/YPG'nin elebaþlarý "Mazlum Abdi" kod adlý Ferhat Abdi Þahin, Salih Müslüm ve çok sayýda terörist katýldý.

Sosyal medya hesaplarýndan yayýnlanan görüntüde, biri kadýn 3 ABD askerinin ölen teröristler için çelenk býraktýðý görülüyor.

Diðer yandan ayný iki ABD askeri yetkili, elebaþý Abdi ile beraber dün Nevruz Bayramý için hazýrlanan törene de katýldý.

Kutlamada, iki askeri yetkilinin elebaþý Abdi ile ayný meþaleyi tutarak nevruz ateþini yaktýðý görüldü.

IKBY'DEKÝ HELÝKOPTER KAZALARI

PKK/YPG'li teröristleri taþýyan iki helikopter 15 Mart 2023 gecesi Irak'ýn kuzeyindeki Duhok þehri civarýnda düþmüþtü.

Fransýz AS350 Cougar tipi iki helikopteri önce sahiplenen kimse olmazken kazadan iki gün sonra, terör örgütü PKK/YPG'nin paravan yapýlanmasý SDG, Irak'ta düþen helikopterin birinde 9 sözde terörle mücadele (YAT) birimi üyesinin öldüðünü açýklamýþtý.

Mürettebatta, elebaþý Abdi'nin yeðeni ve YAT'ýn sözde sorumlularýndan Þerfan Kobani'nin yer aldýðý ortaya çýkmýþtý.

ABD, 2014'te kurulan terörist oluþum YAT'a sýk sýk nitelikli askeri eðitim ve piyade tüfeklerinin yaný sýra güdümlü silahlarla çeþitli aðýr silahlar da veriyor.

YAT teröristleri, ABD'nin Suriye'de terör örgütü DEAÞ'a karþý düzenlediði hava indirme operasyonlarýna da katýlýyor.