Putin beþinci kez yemin etti
ABONE OL

Rusya Devlet Baþkanlýðý yemin törenine, Federasyon Meclisi, Duma ve Anayasa Mahkemesi üyeleri, basýn mensuplarý ve vatandaþlarýn da aralarýnda bulunduðu yaklaþýk 2 bin 600 davetli katýldý.

Rus televizyon kanallarýnýn canlý yayýnla verdiði törende Putin, Rusya Anayasasý kitapçýðý üzerine elini koyarak yemin etti.

Putin, törende yaptýðý konuþmada, kendisini tekrar seçen vatandaþlara teþekkür ederek, Rus halkýnýn çýkarlarýnýn ve güvenliðinin kendisi için her þeyden önemli olduðunu vurguladý.

"Rus vatandaþlarý, ülkenin rotasýnýn doðru olduðunu teyit etti. Bu, ciddi zorluklarla karþý karþýya olduðumuz anda büyük önem taþýyor." diyen Putin, þöyle devam etti:

"Bu zor dönüm noktasýný gururla aþacaðýmýzdan, daha da güçleneceðimizden ve kalkýnmayla ilgili hedefleri gerçekleþtirme yönündeki uzun vadeli planlarý ve büyük ölçekli projeleri mutlaka hayata geçireceðimizden eminim. Ýnsanlarýn korunmasý öncelikli. Yüzlerce yýllýk aile deðerlerine ve geleneklerine verilen desteðin, kamusal ve dini birlikleri, siyasi partileri ve hükümetin her kademesini birleþtirmeye devam edeceðinden eminim."

- "BATILI DEVLETLERLE DÝYALOGDAN VAZGEÇMÝYORUZ"

Birçok ülkeyle iyi iliþki kurma niyetinde olduklarýný belirten Putin, þunlarý kaydetti:

"Rusya'yý güvenilir ve dürüst bir ortak olarak gören tüm ülkelerle iyi iliþkileri güçlendirmeye açýk olduk ve açýk olacaðýz. Bu ülkeler, gerçekten de küresel çoðunluðu oluþturuyor. Batýlý devletlerle diyalogdan vazgeçmiyoruz. Onlar, ileride de Rusya'nýn geliþimini engellemeye, saldýrganlýk siyasetini sürdürmeye, ülkemiz üzerinde yýllardýr durmayan baskýya devam mý edecek, yoksa iþbirliði ve barýþa giden yolu mu arayacak? Seçim onlarýn."

Çok kutuplu dünya düzeninin, eþit ve bölünmez güvenlik sisteminin oluþturulmasý yönündeki çalýþmalarýný sürdüreceklerini dile getiren Putin, bu nedenle ülkesinin, sosyal ve siyasi sisteminin her türlü zorluk ve tehditlerine karþý güçlü olmasý gerektiðini vurguladý.

- PUTÝN 6 YIL DAHA GÖREV YAPACAK

Putin'in yemin törenine, Türkiye'yi temsilen Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç katýldý.

Yemin töreninin ardýndan 30 pare top atýþý yapýldý. Putin, Rusya Devlet Baþkanlýðý Alayýnýn geçidini takip etti ve ardýndan Kremlin'deki Blagoveþçenskiy Katedrali'ndeki geleneksel ayine katýldý.

Rusya'da martta yapýlan devlet baþkaný seçiminde yüzde 77,49 katýlýmla oylarýn yüzde 87,28'ini alan Putin, 6 yýl daha görevde kalacak.

  • Putin Kremlin
  • Devlet Baþkaný
  • Yemin Töreni