Putin, Donbas'ta da oy kullanýlacaðýný açýkladý
ABONE OL

Rusya Federasyonu'nda yarýn itibariyle baþlayacak ve 3 gün sürecek 8'inci Genel Seçimlerde Rusya'nýn yeni devlet baþkaný seçilecek. Rusya Devlet Baþkaný Putin, seçimler öncesinde halka seslendi ve herkesi sandýk baþýna çaðýrdý. Putin konuþmasýnda þu ifadelere yer verdi;

"Ülkemizde gücün tek kaynaðýnýn halk olduðunu vurgulamak isterim. Bu önemli yasal hüküm Anayasa'da yer almaktadýr. Bu, Anavatan'ýn geleceðini yalnýzca siz Rusya vatandaþlarýnýn belirleyeceði anlamýna gelir.

Sadece oyunuzu vermekle kalmayacak, ayný zamanda iradenizi, arzularýnýzý ve Rusya'nýn geleceðine olan kiþisel katýlýmýnýzý da kesin bir þekilde beyan edeceksiniz, çünkü seçim geleceðe atýlmýþ bir adýmdýr."

ASKERLER DE OY KULLANACAK

"Size karþý açýk konuþayým: bugün seçime katýlmak vatanseverliðin bir göstergesidir. Bunu, en zor koþullar altýnda Rusya ile birleþme referandumlarýnda oy kullanan ve þimdi de seçimlerini yapacak olan Donbas ve Novorossiya sakinleri çok iyi anlýyor.

Cephedeki askerlerimiz de oylarýný kullanacaklardýr. Cesaret ve kahramanlýk göstererek Anavatanýmýzý savunuyorlar ve hepimize örnek olmak için seçimlere katýlýyorlar."

"Rusya'nýn çok etnikli halký olarak hepimiz büyük bir aileyiz. Ülkemiz için endiþeleniyor ve kaygýlanýyoruz. Geliþmesini, güçlü, özgür ve müreffeh olmasýný istiyoruz. Yaþam standardýnýn ve yaþam kalitesinin yükselmesini istiyoruz. Ve öyle de olacak. Her þeyi tam da istediðimiz gibi yapacaðýz.

Bu nedenle, lütfen sandýk baþýna gelin ve yurttaþlýk ve vatanseverlik duruþunuzu netleþtirin, seçtiðiniz adaya ve sevgili Rusya'mýzýn müreffeh geleceði için oy verin."