''Putin, kesin sonuca göre yüzde 87,28 oyla seçimin galibi''
ABONE OL

Pamfilova, düzenlediði basýn toplantýsýnda, devlet baþkaný seçiminin nihai sonucunu açýkladý.

Uzaktan elektronik oylamayla seçime katýlým oranýnýn yüzde 77,49 olduðunu, 87 milyon 576 bin 75 kiþinin oy kullandýðýný belirten Pamfilova, "Modern Rusya tarihinde hiç böyle bir gösterge olmamýþtý." dedi.

Seçimi, adaylardan mevcut Devlet Baþkaný Putin'in oylarýn yüzde 87,28'ini alarak kazandýðýný açýklayan Pamfilova, Putin'e 76 milyon 277 bin 708 kiþinin oy verdiðini bildirdi.

Diðer adaylarýn da oy oranlarýný açýklayan Pamfilova, Komünist Partinin adayý Nikolay Haritonov'un yüzde 4,31 ile 3 milyon 768 bin 470 oy, Yeni Ýnsanlar Partisi adayý Vladislav Davankov'un yüzde 3,85 ile 3 milyon 362 bin 484 oy, Liberal Demokrat Partinin adayý Leonid Slutskiy'in yüzde 3,20 ile 2 milyon 797 bin 629 oy aldýðýný kaydetti.

Yeniden seçilen Putin, 6 yýl daha görevde kalacak. Mayýs ayýnda mevcut görev süresinin bitmesiyle yemin edecek Putin, 5. kez Rusya Devlet Baþkanlýðý görevini üstlenecek.

- PUTÝN: "BU DESTEK, RUSYA'YI DAHA GÜÇLÜ HALE GETÝRÝYOR"

Kesinleþmiþ resmi seçim sonucunun açýklanmasýnýn ardýndan Rus lider Putin, video mesaj ile vatandaþlara seslendi.

Ülkede son derece önemli bir seçim kampanyasýnýn sona erdiðine dikkati çeken Putin, her adayýn sorunlarý çözme konusundaki yapýcý önerilerini ortak çalýþmalarda ülkenin kalkýnmasý için kullanacaklarýný belirtti.

Bu seçimle Rusya'nýn bundan sonra izleyeceði yolu seçtiklerine iþaret eden Putin, "Bu olayýn önemi, seçime gelen seçmenlerin salt çoðunluðu tarafýndan anlaþýldý." ifadesini kullandý.

Oylamaya katýlan herkese teþekkür eden Putin, oylarýn her birinin büyük önem taþýdýðýný vurguladý.

Putin, "Desteðiniz için teþekkürler. Benim için bu, seçimlerdeki resmi zaferden daha önemli. Bu, ülkemizin siyasi ve ekonomik gidiþatýna destektir. Genel sonuçlarýmýz elbette daha büyük olmalýdýr. Ancak bu, Rusya'yý bugün daha da güçlü ve baðýmsýz hale getiriyor." diye konuþtu.

Halkýn kendisine olan güvenini haklý çýkarmak için elinden gelen her þeyi yapacaðýný söyleyen Putin, "Bu güven düzeyinin Rusya'ya ve halkýmýzýn refahýna yönelik sorumluluðu artýrdýðýný ve kiþisel olarak benim ve tüm ekibimin daha fazla baðlýlýk ve verimlilik göstermesi gerektirdiðini anlýyorum." ifadesini kullandý.