''Putin Ukrayna'nýn hayat damarlarýný yok etmek istiyor''
ABONE OL

Berlin'de düzenlenen "2024 Ukrayna Ýyileþtirme Konferansý" öncesi açýklamada bulunan Baerbock, "Putin, acýmasýz savaþýyla Ukrayna'nýn hayat damarlarýný yok etmek istiyor." dedi.

Baerbock, Ukrayna'nýn Avrupa için önemine iþaret ederek, "Ýyileþtirme Konferansý'nda bir araya gelerek sadece Rusya'nýn acýmasýz saldýrýsýna karþý koymadýðýmýzý, ayný zamanda Ukrayna'nýn Avrupa Birliði'ne katýlmasýnýn yolunu açtýðýmýzý açýkça ortaya koyuyoruz." ifadesini kullandý.

Almanya Dýþiþleri Bakaný, bugün sadece savunma ve ekonomik yapýlanma açýsýndan deðil her þeyden önce Avrupa Birliði yolunda birlik ve beraberlik içinde durduklarýný dile getirdi.

Ukrayna halkýnýn, ülkelerinin hayat damarlarýna yapýlan saldýrýda her þeyden önce elektriðe, suya ve ýsýnmaya ihtiyacý olduðunu vurgulayan Baerbock, "Bu nedenle burada sadece siyasetçilerin, devlet ve hükümet baþkanlarýnýn bir araya gelmesi deðil, ayný zamanda belediye baþkanlarýnýn, þirketlerin ve Ukrayna'daki yaþamý destekleyen kuruluþlarýn temsil edilmesi de çok önemli." diye konuþtu.

Ukrayna Ýyileþtirme Konferansý'na yaklaþýk 60 ülkeden 2 bin civarýnda temsilcinin katýlmasý bekleniyor.