Putin, Vietnam'da mevkidaþý To Lam ile görüþtü
ABONE OL

Kremlin Sarayýndan yapýlan açýklamaya göre, Vietnam'ý ziyaret eden Putin ile To Lam'ýn baþkentteki görüþmesi, iki ülkenin bakan ve yetkililerinin katýlýmýyla geniþletilmiþ formatta gerçekleþtiriliyor.

Görüþmenin basýna açýk kýsmýnda konuþan Putin, Rusya ile Vietnam arasýnda dostluk anlaþmasýnýn 30 yýl önce imzalandýðýný anýmsattý.

Putin, Vietnam ile bakanlýklar, parlamentolar ve çeþitli kurumlar üzerinden temaslarý sürdürdüklerini belirterek, "Vietnam'la kapsamlý stratejik ortaklýðýn güçlendirilmesi, önceliklerimiz arasýnda bulunuyor." ifadesini kullandý.

Ekonomi ve ticaret alanýndaki iliþkilerin de geliþtiðine iþaret eden Putin, ikili ticaret hacminin geçen yýl yüzde 8 arttýðýný kaydetti.

Putin, Vietnam ile uluslararasý alanda koordineli þekilde hareket ettiklerini belirterek, "Rusya, Vietnam'ýn önde gelen üyelerinden biri olduðu Güneydoðu Asya Uluslar Birliði (ASEAN) ile diyaloðun geliþtirilmesine önem veriyor." görüþünü paylaþtý.

- "RUSYA ÝLE STRATEJÝK ORTAKLIÐIN GELÝÞTÝRÝLMESÝNE ÖNEM VERÝYORUZ"

Vietnam Devlet Baþkaný To Lam da Rusya ile iliþkilerin geliþtirilmesine önem verdiklerini vurgulayarak, "Rus halkýnýn geçmiþte baðýmsýzlýk mücadelemizde, ülkemizin inþasýnda ve mevcut geliþme aþamasýnda bizleri desteklemesini unutmuyoruz." ifadesini kullandý.

Ülkesinin baðýmsýz, barýþçýl ve çok yönlü dýþ siyaset izlediðini kaydeden To Lam, "Bununla birlikte Rusya ile geleneksel dostluðun ve kapsamlý stratejik ortaklýðýn geliþtirilmesine de her zaman büyük önem veriyoruz. Rusya'yý Vietnam'ýn dýþ siyasetinin önceliklerinden biri olarak görüyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.

To Lam, Rusya ile Vietnam arasýnda stratejik ortaklýðýn derinleþtirilmesi konusunu Putin ile ele alacaðýný kaydetti.

  • putin
  • Rusya Devlet Baþkaný
  • Vladimir Putin
  • Vietnam
  • To Lam
  • Hanoi