Putin'den ABD'nin nükleer iddialarýna rest: Uzaya konuþlandýrýlmasýna karþýyýz
ABONE OL

Rus ordusunun Ukrayna'nýn Donetsk bölgesindeki Avdiyivka þehrini ele geçirmesinden sonra Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin ile Rusya Savunma Bakaný Sergey Þoygu, Kremlin Sarayý'nda bir araya geldi. Ukrayna Devlet Baþkaný Vladimir Zelenskiy'in Ukrayna birliklerine geri çekilme emri verdiði yönündeki açýklamasýna cevap veren Putin, "Ukrayna birliklerine çekilme emri verdiðinde askerleri zaten kaçýyordu" dedi.

Avdiyivka kentindeki zaferin daha da geniþletilmesi gerektiðini ifade eden Putin, "Bu baþarýnýn daha da geliþtirilmesi gerekiyor. Bu adýmlarýn iyi hazýrlanmasý personel, silah, teçhizat ve mühimmatla güvence altýna alýnmasý gerekiyor" dedi.

"UZAYA NÜKLEER SÝLAH KONUÞLANDIRILMASINA KARÞIYIZ"

ABD basýnýndaki "Rusya'nýn uzaya nükleer silah konuþlandýrmayý planladýðý" yönündeki iddialara deðinen Putin, "Bizim duruþumuz açýk ve þeffaftýr. Uzaya nükleer silah konuþlandýrýlmasýna daima kategorik bir þekilde karþýydýk ve þimdi de karþýyýz. Bu alanda var olan tüm anlaþmalara uyulmasýný deðil, ayný zamanda ortak çalýþmalarýn güçlendirilmesini defalarca teklif ettik" dedi.

"SENATÖRLERÝ VE KONGRE ÜYELERÝNÝ KORKUTARAK FONLARIN TAHSÝLÝNÝ SAÐLAMAK ÝSTÝYORLAR"

Þoygu da kendilerinin böyle bir operasyon içerisinde olmadýðýný tekrarlayarak, "Bunu onlar da çok iyi biliyor. Ancak yine de gürültü çýkartýyorlar. Sadece Ukrayna için deðil, ayný zamanda Rusya'yý stratejik olarak yenmek için senatörleri ve kongre üyelerini korkutarak fonlarýn tahsilini saðlamak istiyorlar" dedi.

RUSYA'NIN UZAYA NÜKLEER SÝLAH KONUÞLANDIRDIÐI ÝDDÝALARI

ABD Temsilciler Meclisi Ýstihbarat Komitesi Baþkaný Mike Turner'ýn geçtiðimiz günlerde gündeme getirdiði "ciddi ulusal güvenlik tehdidi" sonrasý ABD basýnýnda "Rusya'nýn uzaya nükleer silah konuþlandýrmayý planladýðý" yönünde haberler yer almýþtý.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Ýletiþim Koordinatörü John Kirby, söz konusu ulusal güvenlik tehdidinin Rusya'nýn geliþtirdiði uydularý hedef alma kabiliyetine iliþkin bir teknoloji olduðunu belirtmiþ, bu sistemin nükleer silah ya da nükleer kabiliyet olarak deðerlendirilip deðerlendirilmeyeceði konusunda yanýt vermekten kaçýnmýþtý. Kirby, "Öncelikle bu konuþlandýrýlmýþ aktif bir kabiliyet deðil. Rusya'nýn bu kabiliyetin peþinde olmasý endiþe verici olsa da, kimsenin güvenliðine yönelik acil bir tehdit söz konusu deðil. Ýnsanlara saldýrmak ya da Dünya'da fiziksel yýkýma neden olmak için kullanýlabilecek bir silahtan bahsetmiyoruz" demiþti.

  • Vladimir Putin
  • Nükleer silah
  • Uzay
  • savunma
  • Karþýyýz