Putin'den açýk tehdit: F-16'larý da yok edeceðiz
ABONE OL

Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin, Ukrayna'ya verilecek F-16 savaþ uçaklarýnýn, Rusya'ya karþý üçüncü ülkelerin havaalanlarýný kullanmalarý halinde nerede olurlarsa olsunlar meþru hedefleri olacaðýný söyledi.

Putin, Tver bölgesinde Rusya Savunma Bakanlýðýnýn ordu havacýlýk eðitim merkezini ziyaret etti. Burada askeri pilotlarla sohbet eden Putin, Ukrayna'daki çatýþmalarda Rus ordusu havacýlýk biriminin mükemmel çalýþtýðýný ve sonuca katký saðladýðýný ifade etti.

Kendisinin de savaþ uçaðý ile birkaç kez uçtuðunu ve savaþ uçaðý pilotlarýnýn iþinin zor olduðunu belirten Putin, çatýþma bölgesinde Rus Su-34 bombardýman uçaðý, Su-30 ve Su-57 yeni model savaþ uçaklarýnýn çok iyi iþler çýkardýðýný kaydetti.

-"DÝÐER SÝLAHLAR GÝBÝ F-16'LARI DA YOK EDECEÐÝZ"

Batý ülkelerinin Ukrayna'ya F-16 savaþ uçaðý verme planý ve Ukraynalý pilotlarýn eðitimi ile ilgili olarak deðerlendirmelerde bulunan Putin, "Bu çatýþma alanýnda hiçbir þeyi deðiþtirmeyecek. Bugün çoklu fýrlatma sistemleri dahil tanklarý, zýrhlý araçlarý ve diðer askeri teçhizatlarý yok ettiðimiz gibi (F-16 model) uçaklarý da yok edeceðiz." diye konuþtu.

F-16 savaþ uçaklarýnýn nükleer silah taþýma kabiliyeti olduðuna da dikkatÝ çeken Putin, bu uçaklarla mücadele ederken bunu hesaba katacaklarýný belirtti.

Ukrayna'ya verilecek bu uçaklarýn NATO havaalanlarýndan kullanýlmasý halinde ne yapýlacaðýna da açýklýk getiren Rus lider Putin, "Elbette bu uçaklar üçüncü ülkelerin havaalanlarýndan kullanýlýrsa, nerede bulunurlarsa bulunsun bizim için meþru hedef haline gelecek." þeklinde konuþtu.

Putin, ABD'nin savunma harcamalarýnýn Rusya'dan daha fazla olduðuna dikkat çekerek, Rusya'nýn NATO ile savaþmayý planladýðý iddialarýnýn saçma olduðunu söyledi.

Putin, Rusya'nýn Baltýk ülkeleri ve Polonya'ya saldýrma ihtimali iddialarýný da "saçmalýk" olarak nitelendirdi.

-"RUSYA SADECE RUSLARINDIR AÇIKLAMALARI BENÝ ENDÝÞELENDÝRÝYOR"

Bazý þovenistlerin "Rusya sadece Ruslarýndýr" þeklindeki açýklamalarýndan duyduðu rahatsýzlýðý dile getiren Putin, her yerde ve her toplumda böyle insanlarýn olduðunu dile getirdi.

Bu tip söylemleri dile getirmeden önce dikkatli olunmasý gerektiðine iþaret eden Putin, "Rusya'nýn sadece Ruslar için olduðunu söylediklerinde endiþeye kapýlýyorum. Ülke topraklarýnda 190 etnik grubun yaþadýðýný ve bazý milletlerin milyonlarca kiþi tarafýndan temsil edildiðini aklýmýzda tutarsak, burada herkesin yabancý olduðu yönündeki bu yýkýcý düþünceleri hayata geçirmeye baþladýðýmýz andan itibaren ülkeyi yok edeceðiz ve asýl kurbanlar Rus halký olacak." þeklinde konuþtu.

-"DÝÐER DÝNLERÝN MENSUPLARINA SAYGILI OLMALIYIZ"

Rusya'nýn çok uluslu ve çok dinli bir ülke olduðunun asla unutulmamasý gerektiðini vurgulayan Putin, bu hususta dikkatli olunmasý gerektiðinin altýný çizdi. Putin, "Her zaman kardeþlerimize, diðer dinin mensuplarýna, yani Müslümanlara, Yahudilere ve diðerlerine saygýlý davranmalýyýz, zaten bunu da yapýyoruz." ifadelerini kullandý.