Putin'den gözdaðý gibi açýklama: Benzersiz özellikler üzerinde çalýþýyoruz
ABONE OL

Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin, Kremlin Sarayý'nda askeri akademi mezunlarýyla bir araya geldi. Putin konuþmasýnda, "Rusya sürekli olarak dünyada istikrarýn saðlanmasýný, adil, demokratik ve çok kutuplu bir dünya düzenini savunuyor. Geçtiðimiz günlerde Rusya Dýþiþleri Bakanlýðý yönetim kadrosuyla yaptýðým toplantýda Avrasya'da eþit ve bölünmez güvenliðin oluþturulmasýna yönelik vizyonumuzu özetledim. Bu önemli konularý hem Þangay Ýþbirliði Örgütü (ÞÝÖ), Baðýmsýz Devletler Topluluðu (BDT), Avrasya Ekonomik Birliði (AEB) ve BRICS'teki meslektaþlarýmýzla hem de hem de diðer uluslararasý kuruluþlarla, Avrupa Birliði ve NATO ülkeleriyle görüþmeye hazýrýz. Elbette onlar da buna hazýr olduklarýnda" ifadelerini kullandý.

"NÜKLEER ÜÇLÜYÜ DAHA DA GELÝÞTÝRMEYÝ PLANLIYORUZ"

Putin, "Ayný zamanda bu zorlu uluslararasý durumu, yeni zorluklarýn ve risklerin ortaya çýkmamasýný dikkate alarak ileri teknolojilere ve bilime, etkili finansal ve ekonomik çözümlere dayanarak bir savunma politikasý oluþturmaya ve Silahlý Kuvvetlerimizi kapsamlý bir þekilde geliþtirmeye devam edeceðiz. Öncelikli olarak cephedeki birliklere (Ukrayna'daki Rus askerlerine) farklý tiplerde insansýz hava araçlarý, zýrhlý araçlar ve yüksek hassasiyetli silahlar, saldýrý uçaklarý, düþman tespit ve karþý batarya sistemleri, kontrol ve iletiþim sistemlerinin tedarikini artýracaðýz. Seri üretimine baþlanan diðer modern, ileri teknoloji silah ve ekipmanlar üzerinde de çalýþacaðýz" þeklinde konuþtu.

Stratejik uçaklar, kýtalararasý balistik füzeler ve denizaltýlardan oluþan "nükleer üçlü"yü geliþtireceklerini vurgulayan Putin, "Stratejik caydýrýcýlýðý garanti altýna almak ve dünyadaki güç dengesini korumak üzere nükleer üçlüyü daha da geliþtirmeyi planlýyoruz" ifadelerini kullandý.

"BENZERSÝZ ÖZELLÝKLER VE GELECEK VAAT EDEN MODELLER ÜZERÝNDE ÇALIÞIYORUZ"

Putin, "Tabii ki silahlý kuvvetlerin tüm birimlerinin potansiyelini güçlendirecek, savaþ yeteneklerini artýracaðýz. Benzersiz özellikler ve gelecek vaat eden modeller üzerinde çalýþýyoruz. Birlik ve silahlarýn komuta ve kontrol sistemlerini daha da geliþtirmeyi, muharebe eðitiminin yoðunluðunu ve kalitesini artýrmayý, dost devletlerin katýlýmý da dahil olmak üzere tatbikatlar ve eðitimler yürütmeyi amaçlýyoruz" dedi.