Putin'den Moskova'daki terör saldýrýsýyla ilgili açýklama: Tüm saldýrganlar bulundu
ABONE OL

Rusya'nýn baþkenti Moskova'da Crocus Belediye Binasý'nda yer alan konser salonuna silahlý saldýrganlar tarafýndan gerçekleþtirilen saldýrýda 143 kiþi hayatýný kaybetti, 100'den fazla kiþi yaralandý. Rusya, konser salonuna yapýlan saldýrýyý gerçekleþtiren 4 kiþi dahil 11 kiþinin gözaltýna alýndýðýný duyurdu.

Rusya Saðlýk Bakanlýðý'ndan yapýlan açýklamada can kaybýnýn artabileceði ifade edilirken, ilk verilere göre ölüm nedenlerinin ateþli silah yaralanmalarý ve zehirlenme olduðu kaydedildi.

Rusya Soruþturma Komitesi, saldýrganlarýn otomatik silahlar ile mühimmatý olay yerinde býraktýðýný açýkladý, tüm deliller üzerinde incelemelerin sürdüðü bildirdi.

Moskova Belediye Baþkaný Sergey Sobyanin ise, DEAÞ'ýn üstlendiði saldýrýnýn ardýndan Moskova'da ve ülkenin diðer birçok bölgesinde 2 gün boyunca tüm etkinliklerin iptal edildiðini açýkladý.

PUTÝN'DEN MOSKOVA SALDIRISI AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin, Moskova'da Crocus'ta yaþananlarý kanlý bir terör saldýrýsý olarak nitelendirdi. Putin, "24 Mart'ý yas günü ilan ediyoruz. Teröristler yakalandýklarýnda Ukrayna sýnýrýna girmek üzereydi" dedi.

Ýlk olarak acil servis ekiplerine ve özel kuvvetlere teþekkür eden Putin, "Teröristler yakalandýklarýnda Ukrayna sýnýrýna girmek üzereydi. Bu saldýrganlar kasýtlý olarak insanlarý öldürmek üzere hareket etti" dedi.

Putin, "Asýl mesele katliamýnýn arkasýnda olanlarýn yeni suçlar iþlemesini engellemek. Moskova ve diðer bölgelerde terörle mücadelede ek önlemler alýndý. Bu saldýrýyý emir verenler cezalandýrýlacak, bizi kimse bölemez, birlik olacaðýz. Rusya, terör saldýrýsýný hazýrlayan herkesi tespit edip cezalandýracak. Rusya en zorlu sýnavlardan her zaman daha da güçlenerek çýktý ve þimdi de öyle olacak" diye konuþtu.

KREMLÝN: FSB, MOSKOVA'DAKÝ SALDIRIYA KARIÞAN 4 TERÖRÝST DAHÝL 11 KÝÞÝYÝ YAKALADI

Kremlin, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov'un, Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin'e "Moskova'daki terör saldýrýsýna doðrudan karýþan 4 terörist dahil 11 kiþinin yakalandýðýný" rapor ettiðini bildirdi.

Kremlin basýn servisinden yapýlan açýklamada, Bortnikov'un, Putin'e, Crocus City Hall konser salonundaki terör saldýrýsýna iliþkin rapor verdiði belirtildi.

Açýklamada, "Bortnikov, Crocus City Hall'deki terör saldýrýsýna doðrudan karýþan 4 teröristin de aralarýnda bulunduðu 11 kiþinin gözaltýna alýndýðýný bildirdi." ifadesi kullanýldý.

Ayrýca açýklamada, Bortnikov'un, terör saldýrýsýný gerçekleþtirenlerin suç ortaklarýný belirleme çalýþmalarý hakkýnda da Putin'e bilgi verdiði kaydedildi.

RUSYA: MOSKOVA'DAKÝ SALDIRIYI YAPAN TERÖRÝSTLER UKRAYNA'YA KAÇMAYA ÇALIÞTI

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova'daki saldýrýya katýlan teröristlerin "Ukrayna sýnýrýna doðru kaçmaya çalýþtýðýný ve Ukrayna tarafýnda temaslarý olduðunu" bildirdi.

Rus istihbaratý FSB'den yapýlan açýklamada, baþkent Moskova'daki Crocus City Hall konser salonundaki terör saldýrýsýna katýlanlarýn yakalanmasýna iliþkin bilgi verildi.

Saldýrýya doðrudan karýþan 4 terörist dahil 11 kiþinin gözaltýna alýndýðý ifade edilen açýklamada, teröristlerin suç ortaklarýnýn belirlenmesi için çalýþmalarýn sürdüðü kaydedildi.

Saldýrýnýn özenle planlandýðý belirtilen açýklamada, saldýrganlarýn Ukrayna sýnýrýna doðru kaçmaya çalýþtýðýna iþaret edildi. Açýklamada, "Terör saldýrýsýndan sonra suçlular Rusya-Ukrayna sýnýrýný geçmeyi planladý. Ukrayna tarafýnda temaslarý vardý." ifadelerine yer verildi.

Açýklamada, terör saldýrýsýyla ilgili soruþturmanýn sürdürüldüðü bildirildi.

TERÖRÝSTLERÝN KÝMLÝKLERÝ BELLÝ OLDU

Rusya makamlarýndan yapýlan açýklamaya göre saldýrýyý yapan isimlerin tamamýnýn Tacikistanlý olduðu bildirildi.

Açýklamada saldýrganlarýn isimlerine ve fotoðraflarýna yer verildi:

Nasridinov Makhmadrasul

Ismonov Rivozhidin

Safolzoda Shokhinjonn

Nazarov Rustam

RUSYA'DAKÝ TERÖR SALDIRISINDA YARALANANLARA KAN VERMEK ÝÇÝN HALK SIRADA

Rusya'nýn Moskova bölgesindeki Crocus Konser Salonu'nda meydana gelen terör saldýrýsý sonrasý halk, 100'ün üzerinde olduðu açýklanan yaralýlara kan vermek için merkezlerde sýraya girdi.

PUTÝN'DEN ÝLK SÖZLER

Saldýrý sonrasý ilk açýklamasýný yapan Devlet Baþkaný Vladimir Putin, terör saldýrýsýnda yaralanan herkese acil þifalar dilerken Kremlin, aralarýnda Federal Güvenlik Servisi (FSB) baþkaný Alexander Bortnikov'un da bulunduðu güvenlik þefleri tarafýndan Putin'e dakika dakika bilgi verildiðini duyurdu.

RUSYA GÜVENLÝK KONSEYÝ BAÞKAN MEDVEDEV'DEN MOSKOVA'DAKÝ TERÖR SALDIRISINA YÖNELÝK AÇIKLAMA

Rusya Güvenlik Konseyi Baþkan Yardýmcýsý Dmitriy Medvedev, Rusya'nýn baþkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldýrýsýna iliþkin, "Teröristler yalnýzca misilleme amaçlý terörden anlarlar. Þiddete güçle karþýlýk verilmediði, teröristlerin toplu infazlarý ve ailelerine yönelik baskýlara ölümlerle karþýlýk verilmediði sürece hiçbir mahkeme ve soruþturmanýn faydasý olmayacaktýr." dedi.

Medvedev, saldýrýya iliþkin Telegram hesabýndan açýklama yaptý.

Saldýrýda hayatýný kaybedenlerin ailelerine baþsaðlýðý dileyen Medvedev, kurbanlarýn sevenlerine de güç diledi.

Medvedev, "teröristlerin yalnýzca misilleme amaçlý terörden" anladýðýný belirterek "Þiddete güçle karþýlýk verilmediði, teröristlerin toplu infazlarý ve ailelerine yönelik baskýlara ölümlerle karþýlýk verilmediði sürece hiçbir mahkeme ve soruþturmanýn faydasý olmayacaktýr." ifadesini kullandý.

Medvedev ayrýca þunlarý kaydetti:

"Bunlarýn Kiev rejiminin teröristleri olduðu tespit edilirse onlara ve ideolojik ilham verenlere karþý baþka türlü davranmak imkansýzdýr. Hepsi terörist olarak bulunup acýmasýzca yok edilmelidir. Böyle vahþeti gerçekleþtiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm."

Rusya'da konser salonuna 'terör' saldýrýsý

Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, Rus mevkidaþý Lavrov ile görüþtü

Moskova'daki terör saldýrýsý sonrasý çok konuþulacak ABD ve Ýngiltere detayý

Dünya basýný Rusya'daki terör saldýrýsýný böyle gördü

ABD'den Rusya'daki saldýrý sonrasý açýklama

BM Moskova'daki saldýrýyý kýnadý

- MOSKOVA'DA KONSER SALONUNA DÜZENLENEN TERÖR SALDIRISI

Rusya'nýn baþkenti Moskova'da "Crocus City Hall" adlý konser salonuna 22 Mart akþamý silahlý kiþilerce terör saldýrýsý düzenlenmiþti.

Sosyal medyada paylaþýlan görüntülerde saldýrganlarýn otomatik silahlarla salonda rastgele ateþ açtýklarý görülmüþtü.

Konser salonunun bulunduðu binanýn çatýsýnda da yangýn çýkmýþ, çatý bir süre sonra çökmüþtü.

Rusya Soruþturma Komitesi saldýrýda 93 kiþinin hayatýný kaybettiðini duyurmuþtu. Rusya Saðlýk Bakanlýðý da 115 kiþinin yaralandýðýný açýklamýþtý.

Moskova'da hafta sonu tüm halka açýk etkinlikler iptal edilmiþ, terör saldýrýsýný ele almak için bir görev gücünün kurulduðu açýklanmýþtý.

Kremlin, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov'un, Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin'e Moskova'daki terör saldýrýsýna doðrudan karýþan 4 terörist dahil 11 kiþinin yakalandýðýný rapor ettiðini bildirmiþti.