Putin'den Moskova'daki terör saldýrýsýyla ilgili yeni açýklama
ABONE OL

Putin, Moskova'da düzenlenen Rusya Ýçiþleri Bakanlýðý toplantýsýnda yaptýðý konuþmada, 22 Mart'ta Moskova'daki konser salonuna düzenlenen terör saldýrýsýna iliþkin açýklamalarda bulundu.

Rusya'da yasa dýþý göçmenlik konusunun önem taþýdýðýna iþaret eden Putin, "Bu tür suçlarý iþleyen gruplarýn, bazen gerçek suç örgütleriyle de karþý karþýya kalýyoruz, çoðu zaman sýnýr ötesi bir yapýsý var ve yabancý gizli servislerle el ele çalýþýyorlar." diye konuþtu.

Yapýlan terör saldýrýsýnýn, Rusya'daki farklý etnik gruplara yöneltilmemesi gerektiðinin altýný çizen Putin, "Etnik anlaþmazlýðý, yabancý düþmanlýðýný, Müslüman karþýtlýðýný (Ýslamofobi) ve buna benzer þeyleri kýþkýrtmak için (Moskova'daki terör saldýrýsý) yaþanan trajik olaydan faydalanmak kabul edilemez." dedi.

Putin, saldýrýnýn arkasýnda bulunanlar dahil tüm faillerin yakalanmasý gerektiðini belirterek, "Hem failleri hem de bu suçtan fayda saðlayanlar da dahil zincirin tüm halkalarýný ortaya çýkarmak bizim için önemli. Kesinlikle hepsini bulacaðýz." ifadesini kullandý.

- MOSKOVA'DAKÝ TERÖR SALDIRISI

Moskova'da "Crocus City Hall" konser salonunda 22 Mart akþamý silahlý kiþilerce terör saldýrýsý düzenlenmiþti.

Sosyal medyadaki paylaþýmlarda, saldýrganlarýn otomatik silahlarla salonda rastgele ateþ açtýklarý görülmüþtü.

Terör saldýrýsýnda yaþamýný yitirenlerin sayýsýnýn 144'e yükseldiði açýklanmýþtý.

Saldýrýya iliþkin 10 kiþi tutuklanmýþtý.

  • Vladimir Putin
  • terör saldýrýsý
  • suç failleri
  • Putin