PYD’den Batı’ya DEAŞ şantajı
ABONE OL

Suriye’de sözde DEAŞ’la mücadele bahanesiyle terör örgütü PYD/PKK’ya ordu kurup her türlü desteği sunan Batılı ülkeler, terörle kurdukları ittifakın bedelini ödemeye hazırlanıyor. PYD’nin paravanı Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Avrupalı ortaklarına, kendi vatandaşları olan DEAŞ’lı militanları iade edeceklerini duyurdu. Fransız AFP haber ajansına konuşan SDG’nin sözde Dış İlişkiler Sorumlusu Abdülkerim Omar, Avrupa’dan yeterli silah desteği alamadıklarını belirtti ve yakaladıkları DEAŞ’lı teröristleri geldikleri Batılı ülkelere geri yollayabileceklerini söyledi. 

YARGILANMAYACAKLAR 

SDG’nin elinde 44 ülkeden yaklaşık 520 yabancı DEAŞ’lı ve 550 kadın ile yaklaşık bin 200 çocuktan oluşan aile üyelerinin bulunduğunu vurgulayan Omar, “Bu tek başımıza taşıyamayacağımız ağır bir yük. DEAŞ’la mücadelede Batı yeterli askeri desteği sunmuyor. Hiçbir DEAŞ üyesini yargı önüne çıkarmayacağız. Diğer hükümetler nezdinde sorumluluklarını yerine getirmeleri ve vatandaşlarını geri almaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. AFP’nin haberinde terör örgütünün, DEAŞ’lıların iadesine başladığı ve ilk olarak Kamışlı’da tutulan Sudanlı bir kadın ve bir aylık bebeğini Sudanlı bir diplomata teslim ettiği bildirildi. 

1 AYDA BİN 500 TIR 

Batılı ülkelerin PYD’li teröristlerin DEAŞ kararından rahatsızlık duyduğu belirtilirken, ABD ise YPG işgalindeki bölgelere silah, mühimmat ve askeri malzeme sevkiyatına devam ediyor. AA’nın haberine göre, Pentagon son bir ayda yaklaşık bin 500 tır askeri mühimmatı Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından, gece geç saatlerde teröristlere teslim etti. Sevkiyatlarda, zırhlı araç, hafif piyade mühimmatı, ağır silahlar ve iş makineleri yer aldığı öğrenilirken,  tırların bir birçoğunun Deyr ez-Zor’da DEAŞ’la çatışacağı bahanesiyle YPG kamplarına gittiği kaydedildi.

YPG’li teröristler 26 sivili alıkoydu

Suriye’de terör örgütü YPG/PKK, Suriye’de sokağa çıkma yasağı getirdiği El-Kubbe beldesindeki sivilleri alıkoydu. Yerel kaynaklardan edinen bilgiye göre, YPG/PKK Ayn El Arab ilçesine bağlı El-Kubbe beldesi ve beldeye bağlı 10 köyde sokağa çıkma yasağı getirdi. El-Kubbe ve köylerindeki evlere baskın düzenleyen terör örgütü mensuplarının, son 2 günde alıkoyduğu 3 kadını ve 23 genç erkeği ÖSO ile iş birliği yapmakla suçladığı öğrenildi. 

DİRENİŞİN MERKEZİ

Kaynaklar, Arapların yoğunlukta olduğu beldedeki sivillerin evlerini basan terör örgütü üyelerinin aile fertlerini darp ederek cep telefonları, altın ve değerli eşyalarına el koyduğunu kaydetti. El-Kubbe beldesi terör örgütünün tehcir ve işgal politikasına karşı çıkan Arap beldelerinden biri olarak biliniyor. Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 28’i YPG/PKK’nın işgalinde bulunuyor.