Rafale jetlerinde beklenen son! Tüm Avrupa bunu konuþuyor
ABONE OL

Savunma sanayi haberleri yayýnlayan ABD merkezli The National Interest, Fransa'nýn Ukrayna'ya vermeyi planladýðý uçaklarý gündemine adý. ABD basýný, Fransýz Silahlý Kuvvetler Bakaný Sébastien Lecornu'nun Ukrayna'ya Rafale jetleri yerine Dassault Mirage 2000-5 çok amaçlý avcý uçaðý vereceðini açýkladýðýný bildirdi.

RAFALE JETLERÝ YERÝNE MÝRAGE 2000-5 GELÝYOR

Fransa, Silahlý Kuvvetler Bakaný Sébastien Lecornu'nun teyit ettiði üzere, 2025'in ilk yarýsýnda Ukrayna'ya Dassault Mirage 2000-5 çok amaçlý savaþ uçaklarý tedarik edecek. Fransýz Hava Kuvvetleri, Kiev'in ihtiyaçlarýyla uyumlu olacak þekilde uçaklarýn havadan yere muharebe kabiliyetlerini ve elektronik harp (EW) sistemlerini geliþtirmek için modifiye ediyor.

Haberde Lecornu'nun Ukrayna'ya Rafale jeti gönderilmesine karþý çýktýðý yazýldý. Lecornu'nun bu kararýnýn Fransýz Hava Kuvvetleri'nin filo geniþlemesine de engel olduðu aktarýldý. Ayrýca Ukrayna'ya Mirage 2000-5'lerin teslimatýnýn, Fransa'da gerçekleþecek olan Ukrayna'nýn pilot eðitimine baðlý olduðu bildirildi.

Söz konusu Mirage 2000-5'lerin, Rusya ile devam eden çatýþma ortamýnda Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne destek saðlayacaðý yazýldý.

UKRAYNA ÝÇÝN ÝYÝ HABER

Haberde ayrýca, "Ukrayna, geçen hafta Fransa'nýn, önümüzdeki yýlýn ilk yarýsýnda Kiev'e açýklanmayan sayýda Dassault Mirage 2000-5 çok amaçlý savaþ uçaðý saðlayacaðý bir planla ilerlediði bildirildiðinde çok ihtiyaç duyduðu iyi haberi aldý." ifadeleri kullanýldý.

Ayrýca Fransa Silahlý Kuvvetler Bakaný Sébastien Lecornu'nun, uçaðýn Kiev'in ihtiyaçlarýna en iyi þekilde uyacak þekilde modifiye edileceðini doðruladýðý belirtildi.

MACRON FRANSIZ BAKANA KARÞI ÇIKMIÞTI

Ancak pazartesi günü yapýlan açýklamada, Lecornu'nun çok amaçlý savaþ uçaklarýnýn transferini desteklerken, Cumhurbaþkaný Emmanuel Macron'un daha yetenekli çok amaçlý Dassault Rafale uçaklarýnýn Ukrayna'ya gönderilmesini öngören ilk teklifine þiddetle karþý çýktýðý bildirilmiþti.

Star Gazetesi

Rafale F5'e eþlik edecek SÝHA geliþtirecekler

12 adet Rafale jeti geliyor! Yeþil ýþýklarý resmen yaktýlar

42 Rafale savaþ uçaðý için düðmeye bastýlar