Resmen duyurdular! Devrim Muhafýzlarý Ordusunu ''terör listesi''ne aldýlar
ABONE OL

Kanada'nýn "Global News" internet sitesinin haberine göre, Kamu Güvenliði Bakaný Dominic LeBlanc yaptýðý basýn açýklamasýnda, Ýran Devrim Muhafýzlarý Ordusunun "terör örgütleri listesi"ne alýnmasý kararýnýn "dikkatli bir deðerlendirme"nin ardýndan alýndýðýný söyledi.

Açýklamayý kabinedeki bazý bakanlarla birlikte yapan LeBlanc, "Hükümetimiz, Ýran'ýn yasa dýþý eylemleri ve teröre verdiði desteði göz ardý etmeyecektir." ifadesini kullandý.

Muhalefetin, "kararýn geç kaldýðý ve baskýlar üzerine alýndýðý" yönündeki eleþtirilerine de yanýt veren LeBlanc, "Bu tür kararlar, güvenlik kurumlarýmýzýn tavsiyesi üzerine ve dýþ politikalarýmýza uygun bir þekilde alýnýyor. Bu detaylý müzakerelere dayalý uzun bir süreç." dedi.

- DIÞÝÞLERÝ BAKANI, ÝRAN'DAKÝ VATANDAÞLARININ GERÝ DÖNMESÝNÝ ÝSTEDÝ

Kararýn açýklanmasýndan sonra açýklama yapan Kanada Dýþiþleri Bakaný Melanie Joly de Ýran'daki Kanadalýlarý ülkeyi terk etmeleri yönünde uyardý.

Joly, "Mesajým çok açýk. Þu an Ýran'da bulunanlar için eve dönmenin zamaný." ifadelerini kullanýrken, Ýran'a seyahat planý olanlara da "gitmeyin" uyarýsýnda bulundu.

Kanada Avam Kamarasý mayýs ayýnda yaptýðý oylamada, Ýran Devrim Muhafýzlarý Ordusunun "terör örgütleri listesi"ne eklenmesi yönündeki önergeye oy birliðiyle destek vererek, bu yönde tavsiye kararý almýþtý.