Resmi açýklama yapýldý: 1301 hacý adayý vefat etti
ABONE OL

Suudi Arabistan resmi ajansý SPA'nýn haberine göre, Saðlýk Bakaný Fahd Abdurrahman el-Celacel, El-Ýhbariyye kanalýna yaptýðý açýklamada, kutsal topraklarda bu yýl hac ibadetini yerini getirmek üzere bulunan kiþilerin saðlýk durumlarýyla ilgili bilgi verdi.

Bu yýl bölgede "aþýrý sýcak havanýn" görüldüðünü belirten Celacel, hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklarda bulunan çok sayýda kiþinin bundan etkilendiðini belirtti.

Vefat eden kiþilerin sayýsýnýn 1301'e çýktýðýný ve bunlarýn yüzde 83'ünün hac ibadeti için izninin olmadýðýný açýklayan Suudi Bakan, hac ibadeti sýrasýnda saðlýk durumu olumsuz etkilenen kiþilerin bir kýsmýnýn halen tedavilerinin devam ettiðini aktardý.

Celacel, vefat eden kiþilerin "güneþ ýþýðý altýnda uzun mesafeler yürümeleri, ilerlemiþ yaþta olmalarý ve kronik rahatsýzlýklarý" sebebiyle saðlýk durumlarýnýn olumsuz etkilendiðini kaydetti.

Kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gelen 1 milyon 300 binden fazla kiþiye saðlýk hizmeti sunduklarý bilgisini veren Celacel, vefat edenlere rahmet ve taziye dileklerini iletti.