Rus istihbaratý resmen duyurdu: Türkiye iade etti
ABONE OL

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova'nýn kuzeyinde, içinde Rus askeri görevlisinin bulunduðu bir araca bombalý saldýrý olayýna karýþtýðý þüphesiyle yakalanan Rus vatandaþý Yevgeniy Serebryakov'un, Türkiye'den iade edildiðini bildirdi.

Rus istihbaratý FSB'nin basýn servisinden yapýlan açýklamada, FSB'nin Rusya Ýçiþleri Bakanlýðý ile ortak çalýþmasý, Türkiye Cumhuriyeti'nin özel servisleri ve kolluk kuvvetlerinin yardýmýyla þüphelinin Bodrum'da yakalandýðý belirtildi.

Açýklamada, "Moskova'nýn kuzeyinde 24 Temmuz 2024'te bir arabanýn bombalanmasý olayýna karýþan, uluslararasý arananlar listesinde yer alan 1995 doðumlu Rus vatandaþý Yevgeniy Serebryakov, 26 Temmuz 2024'te Rusya'ya getirildi." ifadesine yer verildi.

Açýklama ile paylaþýlan videoda, Serebryakov'un ilk sorgusunda, "Þubat 2023'te Ukrayna istihbaratýyla iþbirliði yapmak için temasa geçtim." ifadesini kullandýðý görüldü.

Rusya'nýn baþkenti Moskova'da 24 Temmuz sabahý park halindeki otomobilde bir patlama meydana gelmiþti. Patlamada aracýn içinde bir Rus askerinin bulunduðu ve yaralandýðý ifade edilmiþti.

Yapýlan incelemeler sonucunda olaya Yevgeniy Serebryakov isminde bir Rus vatandaþýnýn karýþtýðý tespit edilmiþ ancak söz konusu þüphelinin uçak ile Moskova'dan Bodrum'a kaçtýðý anlaþýlmýþtý.

Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, Ýstihbarat Baþkanlýðý ve Ýnterpol/Europol Daire Baþkanlýðýnca, MÝT Baþkanlýðý, Göç Ýdaresi Baþkanlýðý, Terörle Mücadele Daire Baþkanlýðý ve Muðla Ýl Emniyet Müdürlüðü ile gerekli koordinasyonun saðlanarak, Rusya INTERPOL Biriminden gelen bilgilerle eþleþen þahsýn Bodrum'da Muðla Ýl Emniyet Müdürlüðü birimlerince yakalandýðýný duyurmuþtu.

  • Rus bombacý
  • FSB operasyon
  • Türkiye iade