''Putin, Kuzey Kore'yi ziyaret etmek istiyor''
ABONE OL

Kuzey Kore medyasý, Kuzey Kore Dýþiþleri Bakaný Choe Son Hui'nin geçtiðimiz hafta Rusya'nýn baþkenti Moskova'yý ziyaret ettiðini yazdý. Hui'nin Moskova ziyareti sýrasýnda Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin ile bir araya geldiði aktarýlan haberde, Putin'in Pyongyang'ý ziyaret etme isteðini dile getirdiði vurgulandý. Putin'in ayrýca Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'a da daveti için teþekkür ettiði bildirilen haberde, Putin'in, Ukrayna savaþýnda Kuzey Kore'nin desteði nedeniyle memnuniyetini dile getirdiði belirtildi. Moskova ve Pyongyang'ýn ayrýca ABD ve müttefiklerinin Kuzey Kore'nin egemenlik haklarýna karþý provokatif eylemlerinden duyduklarý endiþenin dile getirildiði, söz konusu durumla baþa çýkmak için mutabýk kalýndýðý aktarýldý.

Kremin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Pazartesi günü yaptýðý açýklamada Putin'in Jong-Un'un davetine icabetle Kuzey Kore'yi ziyaret etmek istediði ancak henüz bir tarih belirlenmediðini ifade etmiþti.

Ziyaret gerçekleþmesi durumunda Rus liderin en az 20 yýl sonra gerçekleþtirdiði ilk ziyaret olacak. Boris Yeltsin'den sonra 1999 sonunda göreve gelen Putin, son olarak Pyongyang'ý son olarak 2000 yýlýnýn Temmuz ayýnda ziyaret etmiþ, Kim Jong-Un'un babasý Kim Jong Ýl ile görüþmüþtü.