Rusya'dan Suriye'nin kuzeyindeki geliþmelere iliþkin açýklama: Barýþýn tesis edilmesi sürecini memnuniyetle karþýlýyoruz
ABONE OL

Kremlin sözcüsü Peskov, Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin ile Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn yapacaðý görüþmeye iliþkin önemli açýklamalarda bulundu.

Görüþmenin her iki liderin de isteði üzerine yapýlacaðýný ve uzun sürebileceðini ifade eden Peskov, "Elbette görüþmede, karþýlýklý çýkarlarý ilgilendiren tüm konular ele alýnacak. Ýlk önce ikili iliþkiler ele alýnacak. Ýki lider, Suriye, Ukrayna konusunu da ele alacak. Gündemde, Putin'in Türkiye'ye ziyareti konusu da var. Bu ziyaret, zamanda mutabýk kalýndýðýnda gerçekleþecek. Bugün ziyaretin olanaklarýný ele almak için imkan var" dedi.

Peskov, Putin-Erdoðan görüþmesinin heyetlerin katýlýmýyla gerçekleþeceðini söyleyerek, "Putin, sýk sýk yüz yüze de görüþmeye geçmeyi tercih ediyor" açýklamasýnda bulundu.

"ÝKÝLÝ ÝLÝÞKÝLER GEREKLÝ DÜZEYDE"

Rusya ile Türkiye arasýndaki iliþkilere de deðinen Peskov "Ýkili iliþkilere yönelik çok fazla çalýþma yapýldýðý zaman, kaçýnýlmaz bir þekilde çeþitli sorunlar ortaya çýkacaktýr. Bu tamamen normal bir çalýþma sürecidir. Ancak sorunlarýn çözümüne yönelik siyasi irade mevcut, ticari ve ekonomik iþbirliði de dahil olmak üzere ikili iliþkiler gerekli düzeyde bulunuyor" ifadesini kullandý.

Suriyeliler ile ilgili asýlsýz iddialar tek tek çürütüldü! Ýþte detaylar

SURÝYE'NÝN KUZEYÝNDEKÝ GELÝÞMELER

Peskov, Erdoðan'ýn Suriye ile ilgili açýklamasýný da deðerlendirerek, "Suriye'de barýþýn tesis edilmesi sürecini memnuniyetle karþýlýyoruz. Rusya bu konuda büyük çaba harcýyor. Komþu ülkelerle bu sürecin daha baþarýlý bir þekilde geliþmesini saðlayacak temaslarý memnuniyetle karþýlarýz" dedi.

Sözcü Peskov, herkesin teröre karþý çýktýðýný vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti dahil tüm ülkelerle bu konuda iþbirliði yapacaðýz." þeklinde konuþtu.