Savaþýn seyrini deðiþtirebilecek iddia: Kuzey Kore, Rusya için Ukrayna'ya asker gönderebilir
ABONE OL

Yonhap'ýn haberine göre, Savunma Bakaný Kim, parlamentodaki açýklamasýnda, iki ülke arasýnda imzalanan "kapsamlý stratejik ortaklýk anlaþmasý" doðrultusunda Kuzey Kore'nin Rusya'ya destek amacýyla Ukrayna'ya asker konuþlandýrabileceðini ifade etti.

Kim, "Rusya ve Kuzey Kore askeri ittifaka benzer karþýlýklý bir anlaþma imzaladýklarý için böyle bir konuþlandýrma olasýlýðý oldukça yüksek." diye konuþtu.

Kim ayrýca Ukrayna'nýn Donetsk bölgesindeki çatýþmalarda Ukrayna'nýn füze saldýrýsýnda 6 Kuzey Koreli askerin öldüðü yönündeki haberin de doðru olma ihtimali bulunduðunu kaydetti.

RUSYA-KUZEY KORE ÝLÝÞKÝLERÝ GELÝÞÝYOR

Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin, haziran ayýnda Kuzey Kore'ye resmi ziyarette bulunmuþ, taraflar arasýnda "kapsamlý stratejik ortaklýk anlaþmasý" imzalanmýþtý.

Rus lider Putin, anlaþmayla taraflardan birinin saldýrýya uðramasý halinde diðerinin askeri yardýmda bulunmasýný taahhüt ettiklerini belirterek, "ittifak" sözcüðünü kullanmaktan kaçýnmýþtý.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise anlaþmayý "pakt" olarak nitelemiþ, iliþkilerin "yüksek ittifak" seviyesine yükseltildiðini vurgulamýþtý.