Almanya Baþbakaný Scholz Türkiye'ye geliyor
ABONE OL

Alman Hükümeti Sözcü Yardýmcýsý Wolfgang Büchner, Berlin'de düzenlenen basýn toplantýsýnda, Baþbakan Scholz'un gelecek hafta sonu Türkiye'yi ziyaret edeceðini, 19 Ekim'de Ýstanbul'da Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile görüþeceðini belirtti.

Büchner, görüþmenin ardýndan basýn toplantýsý düzenleneceðini aktardý.

Görüþmenin içeriðine iliþkin önceden bir þey söyleyemeyeceðini ifade eden Büchner, ancak Ukrayna'daki savaþýn ve Orta Doðu'daki durumun yaný sýra göç, ikili iliþkiler ve ekonomi politikalarý konularýnýn ele alýnmasýnýn beklendiðini kaydetti.

Büchner, Eurofighter satýþý konusunda Almanya hükümetinin tutumuna iliþkin bir soru üzerine de yapýlacak görüþmelerle ilgili bir þey söyleyemeyeceðini, bunun dýþýnda bilindiði gibi silah ihracatýna iliþkin burada ayrýntýlý bir açýklama yapýlmadýðýný dile getirdi.

Bir gazetecinin "Bu ziyaretle ilgili yeni bir þey beklememiz gerekir mi?" sorusunu Büchner, silah ihracatýna iliþkin bir þey söylemeyeceðini ve duyuracak bir þeyin olmadýðýný yineleyerek "Ancak elbette Alman Þansölyesi'nin, Türkiye Cumhurbaþkaný'ný ziyaretinden her zaman yeni bir þeyler bekleyebilirsiniz." diye yanýtladý.

Sözcü Yardýmcýsý Büchner, ziyarette Ukrayna savaþýnýn önemli bir konu olacaðýný aktararak, "Burada Türkiye önemli bir ortaktýr." dedi.