Sýnýr Tanýmayan Doktorlar: Þifa Hastanesindeki personelimizden dün geceden beri haber alamýyoruz
ABONE OL

MSF, sosyal medya platformu X'ten yaptýðý paylaþýmda, "Þifa Hastanesindeki personelimizden dün geceden beri haber alamýyoruz." ifadesini kullandý.

Gazze'deki diðer çalýþma arkadaþlarýnýn hastane çevresindeki "tehlike" halinin sürdüðünü aktaran MSF, buradaki personelin hayatlarý için endiþe duyduklarýný kaydetti.

Gazze'deki MSF çalýþanlarýndan birinin "sokaklarda ölülerin, vurulanlarýn ve yaralýlarýn olduðunu" söylediði aktarýlarak, söz konusu çalýþanýn, "Onlarýn aðladýðýný duyuyoruz fakat bir þey yapamýyoruz. (Durum) Dýþarý çýkmak için çok tehlikeli." dediði ifade edildi.

MSF'nin paylaþýmýnda, "Saðlýk çalýþanlarý, durumu ciddi olan hastalar ve yerlerinden edilen siviller, hala Þifa Hastanesinde ve korunmalarý gerekiyor." ifadeleri kullanýldý.

Paylaþýmda, "hastanelere saldýrýlarýn durdurulmasý, derhal ateþkes yapýlmasý ve hastanelerden ayrýlmak isteyenler için güvenli geçiþ saðlanmasý" çaðrýlarý yer aldý.

- Ýsrail'in Gazze'ye saldýrýlarýnda son durum

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, 7 Ekim sabahý, Ýsrail'in "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlerine yönelik sürekli ihlallerine karþýlýk verme" gerekçesiyle kapsamlý saldýrý düzenlerken, Ýsrail ordusu da Gazze Þeridi'ne yoðun hava bombardýmaný baþlattý.

Ýsrail, 7 Ekim'den bu yana 43'ü Gazze Þeridi içindeki çatýþmalarda olmak üzere 361'i asker 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin yaralandýðýný duyurdu.

Ýsrail'e göre, Kassam Tugaylarý'nýn elinde 239 Ýsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümete göre ölenlerin sayýsý 11 bin 180'i aþtý, bu kiþilerin en az 4 bin 609'unu çocuklar ve 3 bin 100'ünü kadýnlar oluþturuyor.

Batý Þeria ve Kudüs'te de Ýsrail güçleri ve Yahudi yerleþimciler, 186 Filistinliyi öldürdü.

Ýsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralý ile sivilin sýðýndýðý onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleþkelerini ya da ana binalarýný vurdu. Saldýrýlarda yüzlerce kiþi öldü ve yaralandý.

Ýsrail ordusu ile Hizbullah arasýnda 8 Ekim'den bu yana yaþanan çatýþmalarda 73 Hizbullah mensubu ile 4 Ýsrail askeri öldü.

  • Sýnýr Tanýmayan Doktorlar
  • Gazze Þifa