Siren sesleri yükseldi... Lübnan'dan soykýrýmcý Ýsrail'e misilleme
ABONE OL

Ýsrail, ülkenin kuzeyindeki çeþitli bölgelere Lübnan'ýn güneyinden 20 füzenin atýldýðýný duyurdu.

Ýsrail ordusunun sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamada, Lübnan'dan atýlan 20 füze nedeniyle Ýsrail'in kuzeyindeki Yukarý Celile ve Hayfa Körfezi bölgesinde uyarý sirenlerinin çaldýðý belirtildi.

Açýklamada, söz konusu füzelerin bazýlarýna müdahale edildiði aktarýldý.

Ýsrail'deki "Ynet" haber sitesine göre, Lübnan'dan atýlan füzeler sebebiyle Hayfa Körfezi'nde ormanlýk alanda yangýn çýktý.

- HÝZBULLAH, ÝSRAÝL'E AÝT BÝR ÝHA'YI DÜÞÜRDÜÐÜNÜ AÇIKLADI

Hizbullah'tan yapýlan açýklamada, Ýsrail ordusuna ait Hermes 450 tipi bir insansýz hava aracýnýn (ÝHA) düþürüldüðü ve Ýsrail kuzeyindeki çok sayýda yere saldýrý düzenlendiði belirtildi.

Sabah saatlerinden bu yana Ýsrail'in kuzeyindeki el-Merc bölgesi ve çevresindeki Ýsrail birliklerinin 3 kez hedef alýndýðý aktarýldý.

Lübnan'ýn güneyindeki Rabbu Selasin beldesi çevresinden sýzmaya çalýþan Ýsrail askerleri ile çatýþmalarýn yaþandýðý ve bu çatýþmalarýn sürdüðü kaydedildi.

Ýþgal altýndaki Þeba Çiftlikleri'ne baðlý Sidane ve Bereket en-Nakar bölgelerinde Ýsrail askerlerinin çok sayýda füzeyle hedef alýndýðý ifade edildi.

Lübnan sýnýrý yakýnýndaki Ýsrail'in Kiryat Þmona yerleþiminin de 2 kez hedef alýndýðý duyuruldu.

- ÝSRAÝL'ÝN LÜBNAN'DA ÞÝDDETLENEN SALDIRILARINDA 2 BÝN 309 KÝÞÝ ÖLDÜ

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatýþmalara devam eden Ýsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ýn güney kentlerinin yaný sýra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldýrýsý düzenledi.

Lübnan Saðlýk Bakanlýðý verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 104'ü çocuk ve 194'ü kadýn olmak üzere toplam 2 bin 309 kiþi öldü, 10 bin 782 kiþi yaralandý.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Ýsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediði hava saldýrýlarýnda öldürüldü.

Hizbullah ise Ýsrail'e roket ve füzelerle karþýlýk veriyor. Ýsrail tarafýnda çoðunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldýrýlarda büyük bir hasar bildirilmedi.

Ýsrail bombardýmaný nedeniyle Lübnan'da 100 binlerce kiþinin yerinden edildiði tahmin ediliyor.

Ülkenin güney kesimlerinden baþkent Beyrut ve kuzeye göç dalgasý devam ederken, Lübnan hükümeti yerinden edilen kiþilerden 430 binden fazlasýnýn Suriye'ye göç ettiðini açýkladý.

ABD'nin Beyrut sözü! Lübnan Baþbakaný Mikati: Yetkililerden gerilimin azaltýlmasý için garanti aldýk

Lübnan'da Ýsrail'e füze darbesi

Ýsrail'e füzeli saldýrý