Sýrp lider Vucic: Elimizde ne zaman fazla para olursa altýn alacaðýz, bu iyi bir haber
ABONE OL

Sýrp Pink televizyonuna konuk olan Cumhurbaþkaný Vucic, ekonomiye ve ülkenin mali istikrarý için atýlan adýmlara iliþkin bilgi verdi. Sýrbistan Merkez Bankasý'nýn Cuma günü 5 ton altýn satýn aldýðýný duyuran Vucic, "Bu, bizim zaten tesis ettiðimiz maddi güvenliðe yapýlmýþ bir ilave. En zor zamanlarda bile güvende olmak istiyoruz" ifadelerini kullandý. Sýrp lider, "Bu nedenle, elimizde ne zaman fazla para olursa altýn satýn alacaðýz. Bu vatandaþlarýmýz için iyi bir haber. Þu anda 46,5 ton altýnýmýz var" dedi.

LÝTYUM VURGUSU

Sýrbistan'ýn lityum rezervleri bulunduðunu ve bu durumun ülkeyi bölgedeki diðer ülkelere göre daha avantajlý bir konuma getirdiðini de ifade eden Vucic, "Bolivya Devlet Baþkaný, engellenen darbe giriþiminin nedeninin lityum olduðunu söyledi. Lityuma sahip olanlar bir güç haline geliyor. Ben, sahip olduðumuz bu zenginlik sayesinde tüm bölgenin kalkýnmasýný istiyorum. Lityum yüzünden savaþlar çýkýyor" dedi.

AVRUPA'DAKÝ SEÇÝMLER

Avrupa'daki seçimlerin sonuçlarýný da deðerlendiren Vucic, Ýþçi Partisi'nin iktidarý ile birlikte Ýngiltere'nin Balkanlar'daki varlýðýnýn çok daha büyük olacaðýný söyledi. Vucic, "Bunun bizim için iyi bir haber mi yoksa pek de iyi olmayan bir haber mi olduðunu göreceðiz. Avrupa'nýn müstakbel diplomasi þefi Kaja Kallas konusunda da ayný þekilde. Avrupa Birliði'nde tüm mekanizma deðiþecek. Bizi çok zorlu sýnamalar bekliyor" açýklamasýný yaptý.