Son dakika... Rusya: İngiliz silahları kullanılırsa Kiev'i vururuz
ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla Ukrayna'ya başlatılan askeri harekat 62. gününe girdi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'daki savaşta Rus askeri birliklerinin eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gece boyunca havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna'ya ait dört askeri unsuru vurduklarını kaydeden Konaşenkov, Harkiv bölgesindeki bu hedeflerin içerisinde askeri teknik araçlar ve birliklerin toplandığı iki alan ve iki cephanelik olduğunu ifade etti.

Rus hava muharebe taktik birliklerinin 87 Ukrayna askeri unsurunu da imha ettiğini bildiren Konaşenkov, bunların arasında 500 civarında Ukrayna askeri güç mensubunun bulunduğunu söyledi.

Füze ve topçu birliklerinin 1299 hedefe ateş açtığını aktaran Konaşenkov, bu saldırılarda Ukrayna'ya ait 2 adet S-300 hava savunma füze sistemi ile bir adet Toçka-U taktik füzesi sistemini de vurduklarını dile getirdi.

Rus hava savunma sisteminin farklı yerleşim birimlerinde 13 insansız hava aracını yok ettiğini kaydeden Konaşenkov, Buk-M1 füze sistemiyle Zaporijya bölgesindeki Tokmak yerleşim biriminde ve Harkiv bölgesindeki Svatovo yerleşim biriminde Ukrayna'ya ait 2 Toçka-U taktik füzesini havada vurduklarını vurguladı.

Konaşenkov, "Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar, 141 uçak, 110 helikopter, 583 insansız hava aracı, 269 hava savunma füze sistemi, 2 bin 576 tank ve zırhlı araç, 287 çok namlulu roketatar, 1111 obüs ve havan topu, 2 bin 392 özel askeri araç yok edildi." ifadelerini kullandı.

İŞTE DAKİKA DAKİKA BÖLGEDE YAŞANANLAR...

02:13 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile diplomatik olarak da anlaşmaya varabilmeyi umduğunu, müzakerelerin yapıldığını ve onları reddetmediklerini söyledi.

23:53 Rus enerji şirketi Gazprom'un yarın sabahtan itibaren Polonya ve Bulgaristan'a doğal gaz akışını durduracağı bildirildi.

23:28 Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Almanya'nın Ukrayna'ya "Gepard" tipi uçaksavar tank vereceği açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

22:21 Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan Rusya-Ukrayna Dostluk Anıtı Kiev Belediyesi tarafından yıkıldı.

19:46 Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric, Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'ya yardım sağlamak için yakın zamanda bir eylem planı hayata geçireceklerini açıkladı.

19:42 Rusya'nın Polonya'ya doğal gaz arzını askıya aldığı bildirildi.

19:36 ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla 2. Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez Avrupa'nın hatta uluslararası sistemin güvenliğinin bu denli tehlikede olduğunu söyledi.

18:33 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, BM Güvenlik Konseyinde veto gücüne sahip 5 ülkeden birinin bu hakkı kullanması halinde açıklama yapmasını talep eden kararı kabul etti.

18:21 Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere'nin Ukrayna'ya sağladığı silahların Rus topraklarındaki hedeflere saldırmak için kullanılması halinde Kiev'deki karar alma merkezlerinin vurulacağını bildirdi.

17:52 BM Genel Sekreteri Guterres: Rusya'nın Ukrayna'daki istilası BM tüzüğünü ihlal ediyor

17:28 Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Ukrayna'ya 15 tonluk gıda ve ilaç yardımı yapacaklarını açıkladı.

16:46 Polonya'dan 50 Rus şirket ve iş adamına yaptırım uygulama kararı aldı.

16:44 Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştükten basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna tarafının Rusya ile müzakerelerdeki davranışı iç karartıcı. Rusya, Ukrayna'daki duruma müzakerelerde çözüm bulmak istiyor" dedi.

15:24 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Rusya ile savaşın sürdüğü Ukrayna'da şimdiye dek sağlık merkezlerine 164 saldırı yapıldığını bildirdi.

14:38 Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Ukraynalı askerlere Almanya'da eğitim verileceğini açıkladı.

14:21 Ukrayna'nın Mariupol kentinin belediye başkanı Vadim Boychenko, Mariupol yakınlarında üçüncü bir toplu mezar bulunduğunu söyledi.

14:10 Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan komşu ülkelere şimdiye kadar 5 milyon 264 bin 767 mültecinin geçtiğini, savaşta toplam mülteci sayısının 8,3 milyona ulaşmasının tahmin edildiğini bildirdi.

13:26 İngiltere: Ukrayna'nın Rus askeri hedefleri için Batı silahlarını kullanması meşru

13:00 ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşı kazanacağına inandığını belirterek müttefikler olarak, silah yardımlarını sürdüreceklerini söyledi.

12:48 Moldova'daki Rus yanlısı ayrılıkçı Transdinyester'de yine patlamalar yaşandı

11:41 Ukrayna'ya savaş açan Rus ordusunun yaklaşık 22 bin 100 asker, 184 uçak, 154 helikopter ve 918 tankını kaybettiği bildirildi.

11:11 Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya'nın uluslararası kamuoyunu Üçüncü Dünya Savaşı ile tehdit ettiğini belirterek, "Bu Moskova'nın Ukrayna'da yenilgiyi sezdiği anlamına gelir" dedi.

10:56 Almanya'nın Ukrayna'ya "Gepard" (Çita) tipi zırhlı uçaksavar tanklar tedarik edeceği bildirildi.

09:04 Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, ülkede "Ukrayna'ya silah yardımı yapılması"na yönelik tartışmalar sürerken bu ülkeye "silah alınması amacıyla" bir aylık maaşını bağışladığını duyurdu.

00:08 Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi'nin Ukrayna'ya nükleer emniyet ve güvenlik denetimine ilişkin tam teşekküllü ilk yardım misyonuna liderlik etmek üzere bu ülkeye gitmek için yola çıktığı bildirildi.

23:51 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yaptığı telefon görüşmesinde Rusya ile müzakere sürecini ele aldıklarını aktardı.

23:49 Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Birleşmiş Milletleri (BM) Mariupol Limanı'nın tahliyesi için Rusya'ya baskı yapmaya çağırdı.