Son iki hafta içinde Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye bakan düzeyinde üçüncü ziyaret
ABONE OL

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Suudi Arabistan Dýþiþleri Bakaný Prens Faysal bin Ferhan Al-Suud, 14 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak. Söz konusu ziyaret, son 2 hafta içinde Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye bakan düzeyinde gerçekleþen 3'üncü ziyaret olacak. Temmuz ayýnýn ilk haftasýnda, Suudi Arabistan Kralý Salman bin Abdülaziz'in oðlu, Suudi Arabistan Savunma Bakaný Prens Halid bin Salman bin Abdülaziz Al-Suud ile Belediye, Köy ve Ýskan Ýþleri Bakaný Majid Al Hogail, Türkiye'yi ziyaret etmiþti.

PROTOKOL ÝMZALANACAK

Görüþmeler kapsamýnda, Gazze baþta olmak üzere Orta Doðu'daki geliþmelerle ilgili istiþarelerde bulunulacak. Devam eden ateþkes müzakereleri, Gazze'deki insani durumun iyileþtirilmesi ve Gazze'nin yeniden imarý için hayata geçirilebilecek ortak çalýþmalar, Filistin devletinin daha fazla ülke tarafýndan tanýnmasý için atýlabilecek adýmlar ve Ýslam Ýþbirliði Teþkilatý Gazze Temas Grubu'nun önümüzdeki dönemde yapacaðý faaliyetler ele alýnacak. Ayrýca; siyasi, ekonomik, ticari, askeri, savunma sanayi, enerji, turizm ve diðer alanlarda ikili iþ birliðinin güçlendirilmesi imkanlarý hakkýnda görüþ alýþveriþi gerçekleþtirilecek.

Ziyaret vesilesiyle, Türkiye ve Suudi Arabistan arasýnda 2016 yýlýnda tesis edilen ve ilk toplantýsý 7-8 Þubat 2017 tarihinde Ankara'da gerçekleþtirilen Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi'nin canlandýrýlmasý amacýyla hazýrlanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Suudi Arabistan Krallýðý Hükümeti Arasýnda Koordinasyon Konseyi Kurulmasýna Ýliþkin Mutabakat Belgesinin Tadili Protokolü' de Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan ile Suudi mevkidaþý tarafýndan imzalanacak. Protokol'ün imzalanmasýnýn ardýndan, Koordinasyon Konseyi'nin ikinci toplantýsýnýn Suudi Arabistan'ýn ev sahipliðinde gerçekleþtirilmesi planlanýyor.