Soykýrýmcý Ýsrail'in 275 gündür saldýrýlarýný sürdürdüðü Gazze'de þehit sayýsý 38 bin 153'e çýktý
ABONE OL

Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 275. gününde sürüyor.

GAZZE'DE ÞEHÝT SAYISI 38 BÝN 153'E ÇIKTI

Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediði saldýrýlarda hayatýný kaybedenlerin sayýsý, son 24 saatte 55 artarak 38 bin 153'e yükseldi.

Gazze'deki Filistin Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan yazýlý açýklamada, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ne 275 gündür sürdürdüðü saldýrýlara iliþkin bilgi verildi.

Ýsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeþitli bölgelerinde 3 "katliam" gerçekleþtirdiði, söz konusu saldýrýlarda 55 Filistinlinin daha hayatýný kaybettiði, 123 kiþinin yaralandýðý belirtildi.

Ýsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda ölenlerin sayýsýnýn 38 bin 153'e, yaralananlarýn sayýsýnýn da 87 bin 828'e yükseldiði kaydedildi.

Açýklamada ayrýca hâlâ enkaz altýnda ve yol kenarlarýnda cesetlerin bulunduðu ancak Ýsrail'in engellemeleri nedeniyle saðlýk ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaþamadýðý yinelendi.

Ýþte dakika dakika Ýsrail ile Filistin arasýnda yaþananlar:

23:48 Ýsrail'de Baþbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetini, Gazze'ye saldýrýlarýn gölgesinde Ýsrailli esirlerin geri getirilmesine kayýtsýz kalmakla suçlayan göstericiler, ülke genelinde 7 Ekim'in üzerinden geçen 9 ayýn ardýndan esir takasý anlaþmasý imzalanmasý, hükümetin istifasý ve erken seçim talebiyle gün boyunca protesto gösterileri yaptý

23:25 Ýsrail'in Batý Þeria'da yaraladýðý 24 yaþýndaki Filistinli hayatýný kaybetti

22:52 Ýsrail'in, Gazze kentinin doðusuna düzenlediði saldýrýlarda onlarca Filistinlinin öldüðü, onlarcasýnýn yaralandýðý, binlerce ailenin de yerinden olduðu belirtildi

21:36 Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldýrýlarýný sürdürdüðü Gazze Þeridi'nde eðitim alan binlerce yeni savaþçýnýn göreve baþladýðýný açýkladý

21:31 Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'nde bir subayýnýn öldüðünü açýkladý

21:07 Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu, Gazze Þeridi'nde varýlacak herhangi bir ateþkes anlaþmasýnýn, "savaþýn hedeflerini gerçekleþtirene kadar Ýsrail'in yeniden Gazze'ye saldýrabilme hakkýný güvence altýna almasý gerektiðini" savundu

18:52 Gazze'deki hükümet: Çalýþma Bakanlýðý Müsteþarý Gasin, Ýsrail bombardýmanýnda öldü

16:13 Ýngiltere Baþbakaný Keir Starmer, Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'yla yaptýðý telefon görüþmesinde, Gazze'de acil ve kesin bir ateþkese ihtiyaç olduðunu söyledi

16:08 Ýsrail'in Gazze'deki bir okula yönelik saldýrýsýnda 4 kiþi öldü

15:18 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin farklý bölgelerine düzenlediði saldýrýlarda 23 Filistinli þehit oldu, çok sayýda Filistinli de yaralandý.

14:54 Ýsrail askerlerinin, Gazze Þeridi'nin güneyinde yardýmlarýn ulaþtýrýlmasýnda çalýþýrken alýkoyduðu, dün serbest býrakýlmalarýnýn hemen ardýndan hedef aldýðý Filistinlilerden 3'ünün cansýz bedenine Kerem Ebu Salim Sýnýr Kapýsý yakýnlarýnda ulaþýldý.

13:45 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediði saldýrýlarda hayatýný kaybedenlerin sayýsý, son 24 saatte 55 artarak 38 bin 153'e yükseldi.

13:21 Ýsrail genelinde yüzlerce kiþi Gazze'deki Ýsrailli esirlerin geri getirilmesi için esir takasý anlaþmasý imzalanmasý ve erken seçim talebiyle "direniþ günü" sloganýyla protestolar düzenliyor.

13:09 Ýsrail ordusunun 7 Ekim saldýrýlarý sýrasýnda Ýsrailli esirleri de öldürmeyi öngören "Hannibal Protokolü"nü Ýsrail ordusu noktalarý ve Gazze sýnýrýnda uyguladýðý belirtildi.

12:04 Lübnan Hizbullahý'nýn Ýsrail'in kuzeyine düzenlediði saldýrýda bir Ýsraillinin aðýr yaralandýðý bildirildi.

11:50 Ýsrail askerleri, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn çeþitli bölgelerine düzenlediði baskýnlarda en az 15 Filistinliyi daha gözaltýna aldý.

10:31 Ýsrail ordusunun gece boyu Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine düzenlediði saldýrýlarda çok sayýda Filistinli þehit oldu ve yaralandý.

01:56 Ýsrail'in müzakere heyetinin, esir takasý anlaþmasý konusunda görüþmeler yapmak üzere yarýn Katar'a gideceði belirtildi.

01:50 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'ne yönelik hava saldýrýsýnda en az 3 Filistinlinin yaþamýný yitirdiði,15'inin yaralandýðý belirtildi.

00:41 Hamas, soykýrýmcý Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat bölgesindeki okulu hedef almasýna tepki gösterdi. Binlerce sivilin kaldýðý okula düzenlenen ve 16 kiþinin þehit olduðu saldýrýnýn "yeni bir katliam" olarak ifade edildiði açýklamada, "Saldýrý, faþist iþgal hükümetinin, sivillerin korunmasýný düzenleyen tüm kanunlara meydan okumasý anlamýna geliyor." denildi.

00:21 Ýsrailliler, Gazze Þeridi'nde ateþkes, esir takasý anlaþmasý ve Binyamin Netanyahu liderliðindeki hükümetin istifasý talebiyle ülke genelinde gösteriler düzenledi.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadýn olmak üzere 38 bin 98 Filistinli öldü, 87 bin 705 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim'den bu yana 323'ü karadan iþgal sürecinde olmak üzere 679 askerinin öldüðünü duyurdu.

Çatýþmalara 24 Kasým 2023'te 4 günlüðüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatýlan "insani ara"da 81 Ýsrailli ve 240 Filistinli esir karþýlýklý serbest býrakýldý. Öte yandan Ýsrail, binlerce Filistinliyi alýkoyup hapsetmeyi sürdürdü.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 570 Filistinli hayatýný kaybetti.