Soykýrýmcý Ýsrail Gazze'de BM'ye baðlý okulu vurdu! Çok sayýda Filistinli þehit oldu
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 381. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'DE BM'YE BAÐLI BÝR OKUL ÝLE REFAH'A DÜZENLEDÝÐÝ SALDIRILARDA 21 FÝLÝSTÝNLÝ ÖLDÜ

Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nde yerlerinden edilmiþ kiþilerin sýðýndýðý Birleþmiþ Milletler (BM) bünyesindeki bir okul ile Refah kentine düzenlediði saldýrýlar sonucu 21 Filistinli yaþamýný yitirdi.

Gazze'deki Filistin Sivil Savunma Müdürlüðünün açýklamasýna göre, Ýsrail ordusunun, Cibaliya Mülteci Kampý'nda BM Yakýn Doðu'daki Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansý (UNRWA) bünyesindeki "Kriyzm" okulunu hedef almasý sonucu ilk belirlemelere göre 7 kiþi hayatýný kaybetti.

Ýsrail ordusunun, insansýz hava aracý (ÝHA) ile Gazze Þeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediði iki ayrý saldýrýda ise 8 kiþi öldü.

Her iki saldýrýda da çok sayýda kiþi yaralandý.

Görgü tanýklarý da Ýsrail ordusunun su dolduran bir grup Filistinliyi hedef almasý sonucu ise çoðu çocuk 6 kiþinin hayatýný kaybettiðini aktardý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 42 bin 603 Filistinli öldü, 99 bin 795 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

17:00 Ýsrail ordusunun 17 gündür kuþatma altýnda tuttuðu Gazze Þeridi'nin kuzeyinde yerinden edilen Filistinlilerin sýðýndýðý Birleþmiþ Milletler (BM) bünyesindeki bir barýnma merkezini hedef almasý sonucu 10 Filistinli hayatýný kaybetti, 30'u yaralandý.

17:03 Ýsrail ordusunun Lübnan'ýn güneyindeki Taybe beldesine düzenlediði saldýrýlar sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

17:01 Ýsrail'in Gazze'nin kuzeyinde BM bünyesindeki barýnma merkezini bombalamasý sonucu 10 Filistinli öldü

16:39 Ýsrail ordusu, 17 gündür yoðun saldýrý ve kuþatma altýnda tuttuðu Gazze Þeridi'nin kuzeyinde yer alan Endonezya Hastanesi'ni doðrudan hedef alarak ateþe verdi.

16:10 Ýsrail ordusu, saldýrýlarýný yoðunlaþtýrdýðý Gazze Þeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliya bölgesindeki Filistinlileri yerlerinden ederek güneye göçe zorluyor.

15:29 BM, Ýsrail'in Gazze'nin kuzeyine insani yardým götürülmesine izin vermediðini açýkladý

13:58 Ýsrail ordusu yoðun saldýrý ve kuþatma altýnda tuttuðu Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampý'nda sýðýndýklarý okuldan zorla çýkardýðý 7 Filistinliyi top mermisiyle hedef alarak þehit etti, çok sayýda Filistinliyi de yaraladý.

12:47 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nde yerlerinden edilmiþ kiþilerin sýðýndýðý Birleþmiþ Milletler (BM) bünyesindeki bir okul ile Refah kentine düzenlediði saldýrýlar sonucu 21 Filistinli þehit oldu.12:22 Filistin Kýzýlayý, Gazze'nin kuzeyindeki Tel Al Zaatar bölgesinde bulunan hayatýný kaybeden ve yaralýlarý, Gazze kentindeki El Ehli Baptist Hastanesi'ne getirdi.

12:18 Ýsrail'in, 2 haftayý aþkýn bir süredir Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampý ile civar bölgelerde sürdürdüðü soykýrýmdan kaçarak Meþru Beyt Lahiya bölgesine sýðýnan binlerce Filistinli, trajik koþullarda hayatlarýný idame ettirmeye çalýþýyor.

12:05 Ýsrail askerleri, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn çeþitli bölgelerine düzenledikleri baskýnlarda 2'isi çocuk 18 Filistinliyi gözaltýna aldý.

11:58 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin Han Yunus kentine düzenlediði saldýrý sonucu hayatýný kaybeden ve yaralýlarýn olduðu bildirildi. Saldýrýda hayatýný kaybedenlerin naaþlarý, cenaze namazý kýlýnýp topraða verilmek üzere kentindeki Nasýr Hastanesi morgundan alýndý. Hayatýný kaybedenlerin yakýnlarý üzüntü yaþadý.

11:42 Ýsrail ordusunun Gazze kentinin Þeyh Rýdvan semtine düzenlediði saldýrýda aralarýnda çocuklarýn da bulunduðu hayatýný kaybedenler ve yaralýlarýn olduðu bildirildi. Saldýrý sonucu yaralananlar, Gazze kentindeki El Ehli Baptist Hastanesi'ne getirildi.

11:41 Ýsrail ordusu, 17 gündür sýký kuþatma ve bombardýman altýnda tuttuðu Gazze Þeridi'nin kuzeyine havadan ve karadan saldýrýlarýný yoðunlaþtýrýrken on binlerce Filistinlinin sýkýþýp kaldýðý bu dar bölgeye gýda, su, yakýt ve ilaç giriþine de izin vermiyor.

11:25 Filistinli film ve belgesel yönetmeni Mohammed Almughanni, "Filistinlilerin Gazze'yi kýsa zamanda yeniden inþa edeceðini umuyorum." dedi.

11:11 Ýngiltere Parlamentosunun üst kanadý Lordlar Kamarasý Üyesi, Ýslam ve Özgürlük Aðý (ILN) Danýþma Kurulu Baþkaný Prof. Syed Kamall, Londra'nýn Ýsrail'e silah ve ekipman sevkiyatýný durdurmasýný istediðini söyledi.

00:33 Ýsrail ordusunun, Gazze Þeridi'nin güneyi ile orta kesimine düzenlediði saldýrýlarda 2 Filistinlinin þehit olduðunu, 19 kiþinin yaralandýðý belirtildi.

00:16 Tel Aviv yönetiminin, 1 Ekim'deki füze saldýrýsýna karþýlýk Ýran'a büyük bir saldýrýya hazýrlandýðý iddia edildi.

00:14 Birleþmiþ Milletler (BM) Yakýn Doðu'daki Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansý (UNWRA) Gazze Medya Ofisi Direktör Vekili Ýnas Hamdan, Ýsrail'in katliamlar yaptýðý Gazze'nin kuzeyinde enkaz altýnda kalanlarýn çýkarýlmasý yönündeki taleplerinin reddedildiðini açýkladý.

21 EKÝM 2024 PAZARTESÝ

23:57 Brezilya'nýn Sao Paulo kentinde bir araya gelen vatandaþlar, Ýsrail ordusunun gerçekleþtirdiði saldýrýlarýn uluslararasý görünürlüðünü artýrmak ve Ýsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldýrýlarýný protesto etmek için gösteri düzenledi. Filistin ve Lübnan bayraklarý ile pankartlar taþýyarak Filistin ve Lübnan'a destek veren göstericiler, saldýrýlarýn sona ermesini talep ederek, adalet ve barýþ çaðrýsýnda bulundu.

23:53 Gazze Belediyeler Birliði Koordinatörü Husni Muhenna, Ýsrail ordusunun, Gazze'deki belediyeleri ve çalýþanlarýný hedef almasýnýn insanlýða karþý suç ve uluslararasý hukukun açýk ihlali olduðunu belirtti.

Ýsrail, Gazze'nin kuzeyindeki evleri ve barýnma merkezlerini yaktý

Soykýrýmcý Ýsrail, Gazze'de bir yaþýný doldurmamýþ 786 bebeði katletti

Anlaþmalarý gözden geçirecekler

  • Katil Ýsrail saldýrýlarý
  • Gazze saldýrýlarý
  • 381 gün