Soykýrýmcý Ýsrail Gazze'ye bomba yaðdýrdý: Çok sayýda Filistinli þehit oldu
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 365. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YE YOÐUN SALDIRILARINDA 24 FÝLÝSTÝNLÝ ÞEHÝT OLDU

Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine düzenlediði saldýrýlarda 24 Filistinli þehit oldu.

Saðlýk kaynaklarýndan alýnan bilgiye göre, Gazze Þeridi'nin orta kesimlerinde Nusayrat Mülteci Kampý'nýn kuzeyinde Ýsrail'in düzenlediði saldýrýlarda 2 Filistinli þehit oldu.

Ýsrail'in saldýrýlarýnda yaþamýný yitiren kampýn kuzeybatýsýndaki Vadi Gazze Köprüsü bölgesinden bir Filistinlinin naaþý ise El-Avde Hastanesine nakledildi.

Filistin Sivil Savunma Müdürlüðü, saðlýk ekiplerinin Ýsrail'in Han Yunus kentine baðlý Menara Mahallesi'nde iki gün önce hedef aldýðý evde yaþayan El-Fera ailesinden biri çocuk, 9 Filistinlinin naaþýný çýkardýðýný aktardý.

Ýsrail'in Gazze Þeridi'nin güneyindeki Refah kentinde düzenlediði saldýrýlarda yaralanan bir Filistinli de þehit oldu.

Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Þeyh Zayid bögesinin Ýsrail tarafýndan bombalanmasý sonucu 1 kiþi þehit olurken, 4 kiþi yaralandý.

Ýsrail'in Gazze kentinin kuzeybatýsýndaki balýkçýlarý hedef alan bombardýmanýnda Filistinli bir balýkçý þehit oldu ve yaralananlar oldu.

Gazze'nin orta bölgesindeki Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Þehitleri Hastanesi'nden yapýlan açýklamada, Deyr el-Belah kentinde Ýsrail savaþ uçaklarýnýn saldýrýsýnda þehit olan 4 kiþinin naaþý ile çok sayýda yaralýnýn hastaneye getirildiði aktarýldý.

Görgü tanýklarýnýn ifadelerine göre, arama kurtarma ekipleri Nusayrat Mülteci Kampý'nda yýkýlan bir binanýn enkazýndan 2 kiþinin cansýz bedenini çýkardý.

Han Yunus kentinde de Ebu Cezer ailesinin hedef alýnmasý sonucu 3 Filistinli þehit olurken çok sayýda kiþi de yaralandý.

Han Yunus kentinde Ýsrail askerleri Filistinlilerin evlerine doðru ateþ açtý. Refah kentinde de Ýsrail topçularý Mevasi Mülteci Kampý'ný hedef aldý.

Ýsrail ordusu ayrýca Þucaiyye ve Zeytun mahallelerindeki Filistinlilerin evlerini ateþ altýna aldý.

Görgü tanýklarýna göre, Ýsrail hücumbotlarý Gazze kentinin deniz kýyýlarýna top mermileri attý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 41 bin 802 Filistinli þehit oldu, 96 bin 844 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýþte dakika dakika Filistin ile Ýsrail arasýnda yaþananlar:

10:03 Ýsrail savaþ uçaklarýnýn Gazze'nin orta kesiminde yerinden edilen Filistinlilerin kaldýðý bir çadýr ve bir eve düzenlediði hava saldýrýsýnda biri çocuk 4 Filistinlinin hayatýný kaybettiði bildirildi.

09:19 Ýsrail ordusunun Lübnan'ýn kuzeyindeki Trablusþam kentindeki mülteci kampýna gerçekleþtirdiði saldýrýda Hamas'ýn askeri kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý liderlerinden Said Atallah ve 3 aile üyesi, hayatýný kaybetti.

05:29 Birleþmiþ Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, BM tarafýndan insani yardým faaliyetleri için kullanýlan Gazze'deki 3 okulun son 2 gün içinde Ýsrail tarafýndan hedef alýndýðýný belirterek, saldýrýlarda en az 20 kiþinin hayatýný kaybettiðini açýkladý.

01:57 Ýsrail ordusunun, Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deyr Balah kentinde bulunan bir okula düzenlediði saldýrý sonucu aralarýnda çocuklarýn da bulunduðu yaralýlar, kentteki Aksa Þehitleri Hastanesi'ne getirildi.

00:50 Ýsrail'in eylül ayýnda Gazze Þeridi ile iþgal altýndaki Batý Þeria'da gazeteciler ve basýn kuruluþlarý aleyhinde 185 ihlal gerçekleþtirdiði belirtildi.

00:00 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine düzenlediði saldýrýlarda 24 Filistinli þehit oldu.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda yaklaþýk 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadýn olmak üzere 41 bin 802 Filistinli þehit oldu, 96 bin 844 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 740 Filistinli hayatýný kaybetti.