Ýþgalci Ýsrail Filistinli sivillerin sýðýndýðý okulu bombaladý! Çoðu çocuk ve kadýn þehit oldu
ABONE OL

Ýþgalci Ýsrail güçlerinin Gazze Þeridi'nin çeþitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüðü saldýrýlar, ardýnda ölü ve yaralýlarýn yaný sýra büyük yýkýmlar býrakarak 274. gününde sürüyor.

ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'DE SÝVÝLLERÝN SIÐINDIÐI OKULA DÜZENLEDÝÐÝ SALDIRIDA 16 KÝÞÝ ÞEHÝT OLDU

Gazze'deki Saðlýk Bakanlýðýndan yapýlan yazýlý açýklamada, Ýsrail savaþ uçaklarýnýn, Gazze Þeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat bölgesinde El-Cauni Okulu'nu bombalayarak bir katliam yaptýðý belirtildi.

Açýklamada, söz konusu okula düzenlenen saldýrýda ölen 16 sivilin cansýz bedeni ile 50 yaralýnýn Aksa Þehitleri Hastanesi'ne ulaþtýðý ifade edildi.

Filistin resmi haber ajansý WAFA'da yer alan haberde, Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'nde sivillerin sýðýndýðý okulu hedef aldýðý aktarýldý.

Haberde, Gazze'nin orta kesiminde sivillerin sýðýndýðý Cauni Okulu'nun 7 Ekim 2023'ten beri 3 kez hedef alýndýðý hatýrlatýldý.

WAFA'da yer alan haberde, Ýsrail savaþ uçaklarýnýn Gazze Þeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde sivilleri hedef aldýðý; saldýrýda bir kiþinin öldüðü, çok sayýda kiþinin yaralandýðý kaydedildi.

Ýsrail ordusunun Gazze kentinde El-Abrar Camii'nin çevresine düzenlediði saldýrýda da bir Filistinlinin yaþamýný yitirdiði, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde ise daha önce öldürülmüþ 2'si kadýn 7 sivilin cansýz bedenine ulaþýldýðý ifade edildi.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadýn olmak üzere 38 bin 98 Filistinli öldü, 87 bin 705 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýþte dakika dakika Ýsrail ile Filistin arasýnda yaþananlar:

23:27 Birleþmiþ Milletler (BM) Yakýn Doðu'daki Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansý (UNRWA), Ýsrail'in saldýrýlarý altýndaki Gazze Þeridi'ndeki Filistinli çocuklarýn her gün 6-8 saati gýda ve su taþýmakla geçirdiðini bildirdi.

23:00 Hamas'ýn, Ýsrail saldýrýlarýnýn tamamen durdurulmasý ve "kalýcý ateþkesin" diðer aþamalarda müzakere edilmesine yeþil ýþýk yakarak, Gazze'de ABD'nin aþamalý ateþkes planýna onay verdiði iddia edildi.

21:58 Ýsrail'in, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýný baþlattýðý 7 Ekim'den bu yana En-Nusayrat Mülteci Kampý'nda yerinden edilenlerin kaldýðý 17 okul ve sýðýnma merkezini bombaladýðý bildirildi.

21:54 Ürdün, Ýsrail'in saldýrýlarý altýndaki Gazze Þeridi'ne, Dünya Gýda Programý iþbirliðiyle 50 yardým týrý gönderildiðini duyurdu.

20:34 Filistin topraklarýný gasbeden Ýsrailliler, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn orta kesimlerinde Filistinlilere ait bazý arazileri ateþe verdi.

20:00 Ýsrail ordusuna ait savaþ uçaklarýnýn Gazze Þeridi'ne yerinden edilmiþ sivillerin sýðýndýðý okula düzenlediði saldýrý sonucu çoðu çocuk ve kadýn olmak üzere 15 Filistinli hayatýný kaybetti.

18:41 Ýngiltere merkezli haber ajansý Reuters'ýn üst düzey bir Hamas yetkilisine dayandýrdýðý haberine göre Hamas, ABD tarafýndan yapýlan ve 3 aþamalý ateþkes anlaþmanýn ilk aþamasýndan 16 gün sonra aralarýnda Ýsrailli askerlerin de bulunduðu rehinelerin serbest býrakýlmasý için görüþmelere baþlanmasý önerisini kabul etti.

18:29 Ýsrail Dýþ Ýstihbarat Servisi Mossad yetkililerinin, "Ýsrail'de hükümetin ateþkes ve esir takasý anlaþmasýný onaylamasý konusunda iyimser olduklarýný" arabulucu ülkelere aktardýðý iddia edildi.

18:26 Londra'da on binlerce kiþi, dün kurulan yeni Ýngiltere hükümetinin Gazze'de ateþkes çaðrýsý yapmasý ve Ýngiltere'nin Ýsrail'e silah satýþýný durdurmasý talebiyle yürüdü

17:45 Birleþmiþ Milletler (BM) Yakýn Doðu'daki Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansý (UNRWA), "umutlarý tükenen ve gidecek güvenli bir yerleri kalmayan Gazze halkýnýn zorunlu yeni göçlerle karþý karþýya kaldýðýný" belirtti.

17:04 Ýsrail'in iþgal altýndaki Doðu Kudüs kentinde Mescid-i Aksa'ya giriþlerini engellediði yüzlerce Filistinli, namazlarýný Aksa'ya yakýn cadde ve sokaklarda eda etmek zorunda kaldý.

17:03 Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ndeki çatýþmalarda 2 askerinin öldüðünü duyurdu.

16:57 Ýsrail güçleri, Gazze Þeridi'nin güneyindeki Refah kentinde 4 gün önce alýkoyduðu ve bugün salýverdiði yaklaþýk 15 Filistinliye yönelik saldýrýsý düzenledi. Ölen ve yaralananlarýn olduðu saldýrýdan bazý kiþiler kaçarak kurtulabildi.

16:17 Ýsrail ordusu, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn güneyinde yer alan El Halil kentindeki Ýbrahim (Harem-i Ýbrahim) Camisi çevresinde uyguladýðý tedbirlerle Ýslam Peygamberi Hz. Muhammed'in hicretinin yýldönümünde ibadet etmek isteyen Filistinlilerin camiye ulaþmasýný engelledi.

16:14 Hamas, uluslararasý topluma, Ýsrail'in Gazze Þeridi'ndeki gazetecilere yönelik katliamlarýna karþý kararlý bir duruþ sergileme çaðrýsý yaptý.

15:13 Ýsrail askerlerinin iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn kuzeyinde yer alan Nablus kentinin doðusundaki Balata Mülteci Kampý yakýnýnda bulunan Kudüs Caddesi'ne düzenlediði baskýn sýrasýnda 6 Filistinliyi yaraladýðý bildirildi.

13:14 Gazze'deki Saðlýk Bakanlýðý, Gazze Þeridi'nde faaliyet gösteren tüm saðlýk tesislerinde hastane jeneratörlerini, oksijen istasyonlarýný ve ilaçlarýn depolandýðý buzdolaplarýný çalýþtýrmak için gerekli olan yakýtý temin etmede yaþanan krizin devam ettiðini bildirdi.

11:27 Ýsrail ordusunun Gazze Þeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediði saldýrýlarda þehit olanlarýn sayýsý, son 48 saatte 87 artarak 38 bin 98'e yükseldi.

10:16 Ýsrail ordusunun Gazze kentinin farklý bölgelerine düzenlediði saldýrý sonucu aralarýnda Filistinli gazeteciler Saadi Modukh ve Ahmed Sukkar'ýn da bulunduðu ölü ve yaralýlarýn olduðu bildirildi.

07:16 Ýsrail ordusunun, Gazze'nin kuzeyi ile orta kesimine düzenlediði saldýrýlarda en az 11 kiþinin þehit olduðu, çok sayýda kiþinin yaralandýðý belirtildi.

06:11 Ýsrail askerlerinin, iþgal altýndaki Batý Þeria'nýn Ramallah kentinde bir Filistinliyi öldürdüðü belirtildi.

05:59 Filistin direniþ gruplarýnýn, Ýsrail'in Gazze'deki saldýrýlarýnýn durdurulmasý ve esir takasý için yürütülen çalýþmalarý görüþtüðü belirtildi.

05:20 Kolombiya'da Filistin halkýyla dayanýþma amacýyla binlerce kiþinin katýldýðý "Umut Konseri" düzenlendi.

00:05 Ýsrail ordusuna ait yanmýþ bir askeri araç, Gazze Þeridi'nde Birleþmiþ Milletler Yakýn Doðu'daki Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansýna (UNRWA) ait bir okula býrakýldý.

00:00 Ýsrail savaþ uçaklarýnýn Gazze Þeridi'nin orta kesiminde 3 bölgeyi hedef almasý sonucu biri Birleþmiþ Milletler Yakýn Doðu'daki Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansý (UNRWA) çalýþaný, ikisi çocuk olmak üzere 5 Filistinli öldü, onlarca kiþi de yaralandý.

- ÝSRAÝL'ÝN GAZZE'YÝ ÝÞGALÝNDE 7 EKÝM SONRASI

Hamas'ýn silahlý kanadý Ýzzeddin el-Kassam Tugaylarý, "Filistinlilere ve baþta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal deðerlere yönelik sürekli ihlallere karþýlýk verme" gerekçesiyle Ýsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlý saldýrý düzenledi.

Ýsrail, 7 Ekim'deki saldýrýlarda 1200 Ýsraillinin öldüðünü, 5 bin 132 kiþinin de yaralandýðýný açýkladý.

Ýsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Þeridi'ne düzenlediði saldýrýlarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadýn olmak üzere 38 bin 11 Filistinli öldü, 87 bin 445 kiþi yaralandý.

Enkaz altýnda halen binlerce ölü olduðu bildirilirken, halkýn sýðýndýðý hastane ve eðitim kurumlarý hedef alýnarak sivil altyapý da tahrip ediliyor.

Ýsrail ordusu, Gazze Þeridi'ne saldýrýlarýnýn baþladýðý 7 Ekim'den bu yana 323'ü karadan iþgal sürecinde olmak üzere 679 askerinin öldüðünü duyurdu.

Çatýþmalara 24 Kasým 2023'te 4 günlüðüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatýlan "insani ara"da 81 Ýsrailli ve 240 Filistinli esir karþýlýklý serbest býrakýldý. Öte yandan Ýsrail, binlerce Filistinliyi alýkoyup hapsetmeye devam etti.

Ýþgal altýndaki Batý Þeria ve Doðu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail askerleri ile Filistin topraklarýný gasbeden Ýsraillilerin saldýrýlarýnda 565 Filistinli hayatýný kaybetti.